Knjiga svjedočenja o hrabrosti, istini i ljubavi

U okviru septembarskih dana sloboda, u punoj maloj Sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi, održana je promocija knjige 'Radi Tebe', autora Jusufa Bajrektarevića. Patriotizam, hrabrost i privrženost svome narodu glavna su tema ove knjige. Promotori, koji su vrlo emotivno i sa sjetom govorili o svjedočenjima u ovoj knjizi su pukovnik Hilmija Suljić i major Edin Pašalić te Elvira Mehić. Promociji su prisustvovali brojni gosti i zvanice, a posebnu čast autoru, ali i krupljanima svojom posjetom ukazao je i ratni general Emir Kliko.

''Knjiga „Radi Tebe“ je priča o Krajišnicima, velikim patriotima, koji su tokom rata u BiH napuštali komoditet zemalja Zapadne Europe i 1992. godine vraćali se u svoju domovinu da bi učestvovali u njenoj odbrani. Prvo Posavinu, Bosanski Šamac, Igman, Goražde pa Travnik, Jajce, a potom u Bihaćki okrug kao pripadnici 5. korpusa Armije RBiH. Cilj knjige jeste da podsjeti mlade generacije na to šta se dešavalo, da ih obuči i da se nikad ne zaboravi'' - kazao je autor Bajrektarević.

Recenzenti knjige su Mujo Demirović, Šeherezada Džafić, Nezim Halilović, Hasan Makić i Fikret Ćuskić, dok je predgovor napisao Mirza Sadiković. Kazivanja boraca sedme i prve krajiške brigade, ukupno 33 priče, živih svjedoka, koji su ispričali svoje herojske staze od Europe do BiH, kako je naveo Hilmija Suljić, u svom kazivanju na ovoj promociji, su samo djelomična priča, jer svako od njih priča o drugima, o preživljavanju i životu drugih, a ponajmanje o sebi, što govori kakvi su to ljudi uistinu. Velika je ovo ispovijed hrabrih vojnika, priče koje je autor posložio u knjigu i poklonio je čitaocima za buduća pokoljenja.

Elma V.

Jusuf Bajrektarevic - Radi tebe 3

Jusuf Bajrektarevic - Radi tebe 4

Jusuf Bajrektarevic - Radi tebe 5

Jusuf Bajrektarevic - Radi tebe 7

Jusuf Bajrektarevic - Radi tebe 10

Ocijeni
(2 glasova)
Čitano 418 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 636 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa