Printaj ovu stranu

Bereket je činiti dobro

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Bereket je činiti dobro

Islamska zajednica bošnjaka 'Saraj –Bosna' iz Osnabrück-a u i ove godine je posjetila JU “Druga osnovna škola” Bosanska Krupa i uručila još veću donaciju nego prošle godine za učenike ove škole.

Ova donacija, koju su prikupljali kroz humanitarne aktivnosti tokom mjeseca ramazana, džematlije Islamske zajednice Bošnjaka Saraj Bosna iz Osnabrücka, u akciji ''Školski obrok za svako dijete'', za JU 'Drugu osnovnu školu' veoma mnogo znači i ovom značajnom donacijom 70 učenika ove škole će imati osiguran obrok tokom ove školske godine.

''Ja za svaki uspjeh i u privatnom i u drugim segmentima svoga života, zahvaljujem Allahu dž.š., tako i ovaj put. Imali smo veliku sreću da naša srca budu i više nego ispunjena, kad smo skupili ovu svotu novca. I jako smo sretni i zadovoljni što smo i ove godine mogli da pomognemo djeci u Drugoj osnovnoj školi'' - kazala je Sinheta Bešić, bivša uposlenica ove škole i jedna od inicijatora ove donacije školi u Bosanskoj Krupi.

Sinheta je također napomenula da je veoma sretna i iznenađena onim što je nakon nekoliko godina vidjela u ovoj školi, napredak kako same zgrade škole, tako i materijala i učila koja su se mogla vidjeti u učionicama. Direktorica škole Daira Zjakić, koja je zajedno sa nekoliko uposlenica ove škole, dočekala i ugostila predstavnike Džemata Osnabrück, nije mogla sakriti zadovoljstvo i zahvalnost na donaciji i kao i prošle godine dodijelila zahvalnice naglasivši i osnovni cilj ove škole, da je svako dijete bitno i da su na prvom mjestu djeca!

Imam džemata iz Osnabrück-a, Ajdin Suljaković prvi put ove godine je posjetio ovu školu. Svota od preko 5000 eura prikupljena tokom mjeseca Ramazana, gdje su učestvovale preko 64 porodice iz ovog džemata pokazatelj je da iman njegovih džematlija jak a da je bereket ovozemaljskog života upravo to što mogu pomoći onima u potrebi.Na već prikupljen iznos samo porodica Bužimkić je donirala 1000 eura.

''Nadamo se da će ako Bog da inshallah obradovati ovu djecu i da će im biti dovoljno do sljedeće godina, kada opet budemo nastavili ovu akciju. I da i oni osjete toplinu tog svakodnevnog života u školi, bez da se osjećaju po strani, od druge djece, to nam je bio cilj. Prije svega, vođeni vjerom u Allaha i nadom za dženetskom nagradom, i sunnetom poslanika koji je posebno preporučio pažnju prema djeci jetimima, prema djeci sa slabijim socijalnim stanjem, tako da smo odlučili da nastavimo ovu akciju i ako Bog da i dalje ćemo je nastaviti'' – kazao je imam Suljaković.

Džematlije ovog džemata, bezrezervno su se odazvali ovoj ideji, a primjeri dobrote i zalaganja za zajednicu ovog džemata samo je dokaz da još uvijek ima dobrih ljudi koji misle na potrebitije, a prije svega na one najranjivije, a to su djeca!

Elma V.

Bereket 1

Bereket 2

Bereket 3

Zadnji put promjenjen utorak, 23 Juli 2019 07:14
Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 355 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости