Likovna kolonija „Krušnica“ Bosanska Krupa –broj 49

U susret pola vijeka Likovne kolonije „Krušnica Bosanska Krupa ,u srijedu ,24 jula u 19,30 sati u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa Centra za kulturu,obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa ,počeće 49-ta priča ove tradicionalne ljetne manifestacije u našem gradu.

Petnaest akademskih umjetnika iz Srbije,Slovenije,Hrvatske,Bosne i Hercegovine i Njemačke,uz domaće bosanskokrupske likovnjake, stvaraće pet dana nova djela,organizirati škole s nadarenim mladim učenicima i započeti pripreme za jubilej Likovne kolonije „Krušnica“(pedeseti njen rođendan) - sljedećeg ljeta.

Na svečanom otvorenju biće postavljena izložba radova nastalih u „Krušnici 48 „ prošle godine,a iz Gradske galerije Bosanska Krupa uputili poziv svima zainteresiranim studentima , mladim amaterskim umjetnicima i onima koji žele to biti, da se za učešće prijave kod voditelja Gradske galerije Saliha Suljanovića, do srijede,24.jula,sve do svečanog otvorenja ovogodišnje 49-te likovne kolonije „Krušnica“,koje je, uz poziv svim ljubiteljima umjetnosti i likovnosti ,zakazano taj dan u 19,30 minuta.

Ove godine na bosanskokrupskoj likovnoj koloniji „Krušnica“ u Bosanskoj Krupi svoje mjesto za štafelajom i presom imaju između ostalih Selma Đulizarević,Branimir Karanović i Dragan Novaković iz Beograda,Repy Repija iz Berlina,Izet Alečković ,Boris i Mirjana Čistopoljski iz Sarajeva, Dušan Štajnhar i Anton Buzeti iz Slovenije,Ivan Kocić iz Hrvatske i Hasan Bekanović .

Uz akademske umjetnike nova umjetnička djela koja će poslije Kolonije postati dio porodice više od hiljadu djela nastalih u Koloniji,stvaraće i domaći likovni umjetnici s područja unsko-sanskog kantona,članovi udruženja likovnih umjetnika „Krušnica“ iz Bosanske Krupe,a poziv je upućen i za sve mlade koji se žele oprobati ili provjeriti pred velikim akademskim slikarima,nastavnicima i profesorima,studentima likovne umjetnosti i uopće slikarima amaterima - da se pridruže,uče ili stvaraju zajedno s akademskim učesnicima ovogodišnje 49-te Likovne kolonije „Krušnica“.

Specifičnost ovogodišnje kolonije je i da će svi učesnici u toku rada dati svoj prijedlog kako obilježiti slijedeće godine pola vijeka likovne kolonije „Krušnica“,odnosno, kako,s kojim sadržajima,izložbama,radionicama,susretima,okruglim stolovima obilježiti slijedeću godinu u Gradskoj galeriji,te pedesetu jubilarnu likovnu koloniju.

Voditelj Gradske galerije Bosanska Krupa Salih Suljanović je rekao da je sve spremno,postavlja se izložba prošlogodišnjih radova,dogovaraju se detalji dolaska akademskih slikara,a i ove godine,po njegovim riječima umjetnici će raditi u izvanredno dobrim uvjetima i s najboljim materijalom,kako u samoj Galeriji ,tako i u prirodi,na mjestima koja u njima pobude najbolju inspiraciju za likovno stvaranje.

Srijeda - 19,30 i pozivnica za sve koji su pratilli i prate Likovnu koloniju „Krušnica“ u Bosanskoj Krupi.

Početak ovogodišnjeg likovnog druženja,izložba djela nastalih u prošlogodišnjoj Koloniji su zakazani taj dan i u to vrijeme.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 324 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 448 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa