Dvije bosanskokrupske gimnazijalke putuju u Njemačku

Učenice JU Opća gimnazija "Bosanska Krupa" Sara Nuhić i Ines Ismailovski putuju u Njemačku  u nedjelju, sedmog jula.Putuju da uče i druže se sa svojim vršnjacima.

U njemačkom gradu Schwabisch-hallu boraviće tri sedmice i učiti njemački jezik i usavršiti svoje znanje u finesama ovog jezika.

Učenje njemačkog jezika za učenike je jedan veoma važan dio projekta „Pasch-škola“ u Federaciji BiH, čija je članica već godinama Opća gimnazija u Bosanskoj Krupi.

Učenice Opće gimnazije Bosanska Krupa koje putuju u Njemačku kroz ovaj projekt imaju besplatan kompletan boravak i učenje njemačkog jezika ,uključujući i povratnu avionsku kartu iz Zagreba.U Općoj gimnaziji Bosanska Krupa raduju se odlasku Sare i Ines,a uz to idu želje da gimnazijalke što bolje i kvalitetnije iskoriste 21 dan na ovoj važnoj edukaciji,družeći se sa svojim vršnjacima.

Direktorica Opće gimnazije Bosanska Krupa Samira Sedić kaže: „Već godinama smo u realizaciji ovog Projekta, koji učenicima pruža izuzetne mogućnosti za učenje i usavršavanje poznavanja  njemačkog jezika i smatramo ovaj projet izuzetno važnim“.

Inicijativa Projekta Pasch-škola koja se širom svijeta realizira uz pokroviteljstvo Ureda za vanjske poslove SR Njemačke, a u BiH implementira u saradnji sa Goethe-Institutom, Centralom za školstvo u inostranstvu ,Njemačkom službom za akademsku razmjenu i Pedagoškom službom za razmjenu u proteklih deset godina omogućila je brojnim učenicima i učenicama PASCH škola iz Bosne i Hercegovine učestvovanje u projektima, manifestacijama i učeničkim razmjenama širom svijeta i Njemačke.
Bosna i Hercegovina je samo jedna od 120 zemalja širom svijeta u kojima se implementira PASCH inicijativa.Cilj je da moderna nastava učenja njemačkog jezika budi istraživački duh i kreativnost kroz različite programe.

Učiti njemački jezik PASCH metodom znači učiti jezik u partnerstvu, pa je to poseban projekt ,a njegova vizija je -- umrežavanje učenika iz cijelog svijeta.

Priliku da na taj način uče jezik ove godine su zaslužile dvije bosanskokrupske gimnazijalke, Sara Nuhić i Ines Ismailovski, kojima možemo samo poželjeti sretan put i nezaboravno ljeto u Njemačkoj.

 

Dževada Štancl

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 491 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1081 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa