Tarik i Lamija Ramić s efendijom Begićem u Istambulu

Zahvaljujući svom predanom radu i uspjehu u mektebskim klupama u džematu Jezerski, dva učenika OŠ „Jezerski“ su otišli na nagradno putovanje u Istanbul.Njihova učiteljica Dijana Ičanović je smatrala da ovu informaciju treba podijeliti i sa slušaocima Radija Bosanska Krupa.

Nagradu,pored brojnih uspjeha u školskim aktivnostima i takmičenjima su zaradili na finalnom mektebskom takmičenju za 2019. godinu na nivou Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine.To su Lamija i Tarik Ramić koje je u mektebu svemu poučio Mehmed efendija Begić iz bosanskokrupske džamije Jezerski dijelovi. Ekipa iz ove jezerske džamije ,kao predstavnik medžlisa Islamske zajednice Bosanska Krupa se plasirala i na finalno takmičenje, na nivou Rijaseta.

Uz vrijednu djecu,roditelje koji su usmjerili svoju djecu na vjersku obuku i posvećenost kur'anskom učenju,veliku zaslugu za ovaj uspjeh imao je baš imam Begić ,koji je u svom radu sa djecom stekao povjerenje džemata, roditelja i djece kroz sve godine svog predanog rada,pa je taj uspjeh s puno prava i njegov veliki profesionalni i pedagoški uspjeh.

Krenulo je ovako: Lamija i Tarik Ramić sa svojom ekipom predstavljali su Medžlis IZ Bos. Krupa na kantonalnom takmičenju ,tamo su postigli izvanredne uspjehe i osvojili sva prva mjesta te stekli pravo učešća na državnom takmičenju koje je organizirao Rijaset islamske zajednice. Među 85 000 takmičara u učenju na tom takmičenju ,Lamija Ramić je bila najbolja,a džemat „Jezerski „ je u ukupnom plasmanu osvojio drugo mjesto. Uz efendiju, Lamija i Tarik su nagrađeni putovanjem u Istambul,a sa aerodroma u Sarajevu su poručli svojim sugrađanima da su nestrpljivi i jedva čekaju da vide taj veličanstveni grad o kojem svi pričaju.

„Samo najbolji su počašćeni sedmodnevnim izletom u prelijepi Istambul. Sretna sam i ponosna na vas. Hvala svima koji cijene trud i rad djece i nagradi ih za njihov uspjeh,jer ovakva putovanja i nagrade se pamte cijeli život „- poručila im je zasigurno nasretnija učiteljica jezerske škole,Dijana Ičanović.

Dževada Štancl

Lamija

Lamija  Tarik

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 388 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 689 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa