Predstava „Bosanski lonac“ u ponedjeljak na Idrinovcu u Bosanskoj Krupi

U produkciji teatarskih projekata Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa, alternativna grupa Teatar komedije "Rajvosa" 24. juna (ponedjeljak) na igralištu „Idrinovac“ izvest će svoju jubilarnu, desetu pozorišnu predstavu "Bosanski lonac". 

Riječ je o komediji koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama... 

Predstava će biti izvedena u novoj adaptaciji i režiji Riada Ljutovića, po motivima teksta „Prognanici“ istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga Hasana Džafića, istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga, više puta nagrađivanog za komediografska i scenaristička ostvarenja. 

U predstavi igraju Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Edin Drljević, Jasminka Požek Božuta i Aldin Tucić. 

Obnovu predstave uradio je Riad Ljutović, adaptaciju teksta Edin Drljević, dok su muzičke numere preuzete od muzičkog sastava Dubioza kolektiv. 

Komedija "Bosanski lonac" bit će izvedena u ponedjeljak, 24 juna na igralištu Idrinovac s početkom u 21.00 sat. Ulaz besplatan. 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 375 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1758 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa