Printaj ovu stranu

SEFF i ove godine U Bosanskoj Krupi

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
SEFF i ove godine U Bosanskoj Krupi

Dvanaesto izdanje jednistvenog putujućeg festivala filmova o zaštiti okoliša i prirode, Smaragdni eco film festival – SEFF počinje dvadest prvog juna.Ove godine prikupio sedamdesetak filmova koji se putem natječaja pristigli gotovo iz cijelog svijeta. Podijeljene u tri kategorije ( kretkometražni, dugometražni i animirani) filmove će ocijeniti deveteročlani međunarodni žiri, a posebna nagrada publike će ići najbolje prihvaćenom filmu od strane publike. 
Filmovi su edukativni i ukazuju na probleme kojima se suočava naš planet. To su filmovi koji mogu promijeniti budućnost-ističe Daniel Pavlić koji je ljubiteljima ekologije,prirode i biciklizma i donio u dušu Kristalnu kocku vedrine za budućnost sve ove godine.
Međunarodni festivalski tim koji čine mladi ekolozi i filmaši iz Belgije, Rumunjske, Srbije, Francuske, Italije, Poljske, Indije i Hrvatske, biciklima će obići dvadesetak mjesta urbane i ruralne zone uz rijeku Unu u Bosni i Hrvatskoj. Na svom putu od 400-tinjak kilometara, osim projekcije filmova, prirediti će filmske i likovne radionice, tribine, izložbe i biciklijade. Ovogodišnji vizual je osmislio Zdenko Bašić, a zaštitno lice festivala je Ivana Banfić, koja je i sama promotor suživota s prirodom.
Festival traje od 21. do 28. lipnja, a završnica festivala će biti u Hrvatskoj Kostajnici Organizator je EKS - ekološko kulturna scena, te Daniel Pavlić koji je i pokretač ovog festivala. Festival je član svjetske prestižne mreže ekoloških filmskih festivala GFN - Greenfilm network.Mreža broji 39 svjetskih festivala. Pokrovitelji festivala su Društvo hrvatskih filmskih redatelja, HAVC i Sisačko-moslavačke županija.
Svake godine ovaj festival je i u Bosanskoj Krupi,a aktivnosti u oikviru festivala biće upriličene 23.juna u restoranu Makaba u Bosanskoj Krupi, koji im je domaćin.Tu će biti prikazano nekoliko filmova vezanih za ekologiju,pričaće se o avanturi biciklima kroz prirodu i realiziranim posjetama gradovima u prethodna dva dana.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 275 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости