Printaj ovu stranu

Operacija Kino na igralištu Idrinovac sutra i prekosutra od 21 sat

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Operacija Kino na igralištu Idrinovac  sutra i prekosutra od 21 sat

Operacija kino, projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala na ljetnoj turneji 2019-te , u utorak i srijedu uveče od 21 sat uveče u Bosanskoj Krupi.

Noseći publici u svim dijelovima Bosne i Hercegovine najnovije filmske hitove svjetske i evropske produkcije, sa najsavremenijim digitalnim projekcijama, rađenim sa najnovijom tehnologijom, publici i u Bosanskoj Krupi i ove godine autori ovog uspješnog projekta dat će izvanrednu priliku za filmski užitak.
Projekat je nastao s ciljem razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakšeg pristupa filma široj publici, što kao krajnji cilj ima povratak kina u našu svakodnevnicu. Na ovaj način, Operacija kino podrazumijeva „kino na putu“ koje ide u susret svojoj publici i nastoji djelovati na područjima u kojima su audiovizualni sadržaji, na filmskom platnu, do sada bili nedovoljno eksponirani. Pored toga, organizatori žele malo ambijenta Sarajevo Film Festivala donijeti u male sredine BiH,ali i vratiti gledatelje pred veliko platno i gledanje filma na njemu,naravno sa filmovima koje vrlo često publika i nema priliku pogledati.

Operacija Kino ove godine u Bosansku Krupu na staro mjesto na igralištu Idrinovac, dolazi 11. i 12. juna od 21 sat.

Na repertoaru Operacije kino u ovogodišnjem izboru za Bosansku Krupu su dva filma.

HLADNI RAT,Pawela Pawlikowskog,rađenog u koprodukciji Poljske, Francuske i Velike Britanije, 2018-te godine će se moći gledati prvog dana gostovanja ovog Kina u Bosanskoj Krupi.
Drugi film koji će biti prikazan u srijedu na velikom platnu na Otvorenom u Bosanskoj Krupi je „MOJE NEVJEROVATNO LJETO SA TES“.
Sve projekcije filmova su besplatne,razlog više da Krupljani i Krupljanke pogledaju ova dva filma.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 307 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости