Operacija Kino na igralištu Idrinovac sutra i prekosutra od 21 sat

Operacija kino, projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala na ljetnoj turneji 2019-te , u utorak i srijedu uveče od 21 sat uveče u Bosanskoj Krupi.

Noseći publici u svim dijelovima Bosne i Hercegovine najnovije filmske hitove svjetske i evropske produkcije, sa najsavremenijim digitalnim projekcijama, rađenim sa najnovijom tehnologijom, publici i u Bosanskoj Krupi i ove godine autori ovog uspješnog projekta dat će izvanrednu priliku za filmski užitak.
Projekat je nastao s ciljem razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakšeg pristupa filma široj publici, što kao krajnji cilj ima povratak kina u našu svakodnevnicu. Na ovaj način, Operacija kino podrazumijeva „kino na putu“ koje ide u susret svojoj publici i nastoji djelovati na područjima u kojima su audiovizualni sadržaji, na filmskom platnu, do sada bili nedovoljno eksponirani. Pored toga, organizatori žele malo ambijenta Sarajevo Film Festivala donijeti u male sredine BiH,ali i vratiti gledatelje pred veliko platno i gledanje filma na njemu,naravno sa filmovima koje vrlo često publika i nema priliku pogledati.

Operacija Kino ove godine u Bosansku Krupu na staro mjesto na igralištu Idrinovac, dolazi 11. i 12. juna od 21 sat.

Na repertoaru Operacije kino u ovogodišnjem izboru za Bosansku Krupu su dva filma.

HLADNI RAT,Pawela Pawlikowskog,rađenog u koprodukciji Poljske, Francuske i Velike Britanije, 2018-te godine će se moći gledati prvog dana gostovanja ovog Kina u Bosanskoj Krupi.
Drugi film koji će biti prikazan u srijedu na velikom platnu na Otvorenom u Bosanskoj Krupi je „MOJE NEVJEROVATNO LJETO SA TES“.
Sve projekcije filmova su besplatne,razlog više da Krupljani i Krupljanke pogledaju ova dva filma.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 545 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 633 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa