Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Druga OS dan skole 2019
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Druga OS dan skole 2019

Druga OŠ obilježila svoj dan

Druga osnovna škola u Bosanskoj Krupi ovoga ponedjeljka je imala neradni dan kada je u pitanju odvijanje nastave .Učenici i učenice,njihovi nastavnici i nastavnice,osoblje škole,zajedno s roditeljima učenika ipak su bili zajedno,ali s drugim programom.U sali Doma kulture proslavili su svoj dan škole.Ove godine, iznimno, desetog juna, jer to nisu mogli zbog vremenskih neprilika obilježiti petnaestog maja.Svečano,lijepo,radosno uljepšali su tako prvi dan ove sedmice prezentirajući postignute rezultate u učenju,takmičenjima i dodatnim aktivnostima.

Na početku svečanosti sve prisutne u je pozdravila direktorica škole Daira Zjakić i izrazila svoje zadovoljstvo što su u prvom redu u sali bili penzionisani učitelji i nastavnici ove škole, koji vrijedno i u danima svoje mirovine, prate rezultate rada u svojoj školi.Kazala je da su se s ovim danom poklopili i posljednji dani ove školske godine i da je to razlog što se mogu na ovoj svečanosti istaknuti svi rezultati koje su učenici i nastavnici,sa svojim menadžmentom postigli dok je ona trajala.Posebno su naglašeni infrastrukturni projekti realizirani u ovoj školi, postavljena dva dječja igrališta ispred Centralne škole i područne škole na Pilani,nagovještavajući da je plan u slijedećoj školskoj godini da takva igrališta dobiju i područne škole na Ostružnici i Velikom Badiću.

Direktorica Zjakić je od svih aktivnosti u toku školske godine izdvojila edukaciju na razvijanju ekološke svijesti učenika i nastavnika,radionice koje su za temu imale zdravu ishranu,te angažman nastavnika koji su otišli u europske zemlje, a nisu zaboravili svoju Drugu osnovnu.Zahvaljujući njima 65 učenika koji su u stanju socijale potrebe imali su tokom cijele školske godine plaćen jedan obrok u okviru nastave,a posljednja vijest je da će tako biti i u narednoj školskoj godini.

Direktorica Zjakić je u svom obraćanju kazala da je Druga OŠ po broju učenika najbrojnija na području bosanskokrupske općine.Ipak daleko od nekadašnjeg broja,prije rata oko 1200,u poslijeratnom periodu oko 1000.U školsku godinu koja bilježi posljednje nastavne dane bilo je upisano 647 učenika,što znači da se u zadnjih dvanaest godina broj učenika prepolovio i nažalost i dalje je sve manji zbog odlaska cijelih porodica u inostranstvo.

Bilo je lijepo gledati ponos nastavnika i roditelja koji su pratili dodjelu diploma učenicima za postignute najbolje rezultate na školskim,kantonalnim,federalnim,državnim i međunarodnim takmičenjima koje su najboljim dodijelile direktorica i pedagoginja škole Zumreta Behrić za uspjehe u matematici,fizici,hemiji,historiji ,biologiji,bosanskom jeziku i književnosti,njemačkom i engleskom jeziku te informatici i tehničko naučnom obrazovanju.Pomenut je međudržavni uspjeh i drugo mjesto na natjecanju u Pisarovini,te drugo mjesto u Vrnjačkoj Banji u međunarodnom finalu kviza “Most matematike”.

Ove godine sportisti su dobili i posebno priznanje za školske sportske uspjehe od Općinskog saveza za sport.

Posebno zadovoljstvo je bilo gledati dvije tačke kulturno-umjetničkog programa.S jednom pod nazivom „Bosna je neuništiva“ su učenici Druge OŠ-od petog do devetog razreda ,sa svojim mentorima,osvojili prvo mjesto na kantonalnom takmičenju u umjetničkom stvaralaštvu u Cazinu,a druga je bila splet pjesama učenika III1 razreda ove škole.

Posebne pohvale je dobila učenica ovogodinje devetogodišnje generacije Lejla Dupanović, Farah Šertović i Haris Kabiljagić koji su svoje devetogodišnje školovanje završili kao ponos svoje generacije.

Ove godine za suradnju s IIOŠ ,u dugodišnjem radu direktorica Zjakić je zahvalnice dodijelila Centru za kulturu,obrazovanje i informisanje,Radiju Bosanska Krupa,te donatorima Harisu Durakoviću i Sejadu Rekiću.Druženje učenika i nastavnika i prijatelja škole nastavljeno je i tokom dana,a održana je i svečana otvorena sjednica nastavničkog vijeća Druge osnovne škole.

Dževada Štancl

{gallery}Druga OS dan skole 2019:::0:0{/gallery}

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 618 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 521 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa