Operacija Kino ponovo u Bosanskoj Krupi

Operacija kino, projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala na ljetnoj turneji 2019-te , neće ni ove godine zaobići partnersku općinu Bosanska Krupa.

Noseći publici u svim dijelovima Bosne i Hercegovine najnovije filmske hitove svjetske i evropske produkcije, sa najsavremenijim digitalnim projekcijama, rađenim sa najnovijom tehnologijom, publici i u Bosanskoj Krupi i ove godine autori ovog uspješnog projekta dat će izvanrednu priliku za filmski užitak.
Projekat je nastao s ciljem razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakšeg pristupa filma široj publici, što kao krajnji cilj ima povratak kina u našu svakodnevnicu. Na ovaj način, Operacija kino podrazumijeva „kino na putu“ koje ide u susret svojoj publici i nastoji djelovati na područjima u kojima su audiovizualni sadržaji, na filmskom platnu, do sada bili nedovoljno eksponirani.

Projektom Operacija kino se, pored toga, želi malo ambijenta Sarajevo Film Festivala donijeti u male sredine BiH,ali i vratiti gledatelje pred veliko platno i gledanje filma na njemu,naravno sa filmovima koje vrlo često publika i nema priliku pogledati.

Operacija Kino ove godine u Bosansku Krupu na staro mjesto na igralištu Idrinovac, dolazi 11. i 12. juna od 20 sati.

Na repertoaru Operacije kino u ovogodišnjem izboru su dva filma.

HLADNI RAT,Pawela Pawlikowskog,rađenog u koprodukciji Poljske, Francuske i Velike Britanije, 2018-te godine će se moći gledati prvog dana gostovanja ovog Kina u Bosanskoj Krupi.
“Hladni rat” je u dosadašnjem prikazivanju na festivalima jednako osvojio naklonost i kritike i publike. Istaknimo da je ovaj je film,uz ogroman interes publike, svečano otvorio prošlogodišnji, 24. Sarajevo Film Festival ,a od tog perioda već osvojio i brojne nagrade na nekoliko značajnih festivala.

Drugi film koji će biti prikazan na velikom platnu na Otvorenom u Bosanskoj Krupi je „MOJE NEVJEROVATNO LJETO SA TES“.
“Moje nevjerovatno ljeto sa Tes” debitantski je dugometražni film nizozemskog redatelja Stevena Wouterlooda. Temeljen je na nagrađivanom romanu Anne Woltz, omiljene nizozemske spisateljice mladih. Film je dobitnik specijalnog priznanja žirija ovogodišnjeg Berlinalea, gdje je premijerno prikazan.

Operacija Kino u Bosansku Krupu dolazi na samom početku ljetnje turneje.Tokom nje biće u u slijedećim gradovima:Kiseljaku, Bosanskoj Krupi, Gornjem Vakufu, Kaknju, Bugojnu, Vogošći, Travniku, Ilijašu, Visokom, Konjicu, Prijedoru, na Tjentištu i u Fojnici.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 403 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 889 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa