Drugo mjesto ekipi Druge osnovne u Vrnjačkoj Banji

Od 17. do 19. maja u Vrnjačkoj Banji održavala  se manifestacija "Most matematike",a  u okviru koje je centralna svečanost bila  finale kviza “Most matematike”.

Udruženje Triangl  i Druga osnovna škola Bosanska Krupa su u nedjelju  objavili izuzetnu vijest.
U Kvizu "Most matematike 2019" da su  na ovom međunarodnom takmičenju ekipe "Druge osnovne škole" Bosanska Krupa i JU Gimnazije "Bihać" su zauzele drugo mjesto.

Pored toga učenici JU Gimnazije "Bihać" jučer su u Vrnjačkoj Banji odnijeli uvjerljivu pobjedu u takmičenju projekata na zadanu ovogodišnju temu u konkurenciji srednjih škola.

Pored Kviza , u toku dvodnevnih matematičkih aktivnosti  u Vrnjačkoj Banji su se organizirali  dvodnevni seminari, izložbe i radionice.

Put do učešća na ovoj međunarodnoj smotri znanja iz matematike za učenike ove škole  obilježilo je je mnogo vježbi,dodatnih časova,zadataka,ali i mnogo optimizma i želje da uspiju.

Prvo je Druga osnovna škola iz Bosanske Krupe  se okrenula pripremama za kantonalno takmičenje kao preduvjet za odlazak u Vrnjačku Banju.Na kantonalnom takmičenju Drugosnovci kao ekipa bili su  najbolji  u kategoriji osnovnih škola, te su tako i dobili pravo učešća na na manifestaciji medjunarodnog karaktera u Vrnjačkoj Banji. Briljirali su i kroz uspješnu  izradu i prezentaciju svog projekta kao zadane aktivnosti.

A onda na kraju takmičenja u Kantonu  posebno su bili nagrađeni činjenicom da je tada stigla vijest da će  pored predstavljanja Unsko-sanskog kantona u Srbiji ,predstavljati i državu Bosnu i Hercegovinu.

Ekipa Druge osnovne škole u Bosanskoj Krupi u sastavu: Lejla Dupanović (IX razred), Muhamed Nuhić (VIII razred), Adil Sumbuljević (VII razred) i Faris Ramić (VI razred) pod mentorstvom nastavnika Senade Džajić, Irme Jusić, Ilvade Mehić i Huse Bakije su  vrijedno pripremali projekat, kojeg su uspjeđno  prezentirati na Manifestaciji u subotu 18. Maja u Vrnjačkoj Banji, a u nedjelju su  se takmičiti u Finalu kviza “Most matematike” sa pobjedničkim ekipama iz regiona.

Brojne čestitke su primili za učešće i osvojeno drugo mjesto  još dok putuju iz ovog srbijanskog grada u svoju Bosansku Krupu,u svoju školu gdje ih sa iznimnim zadovoljstvom čekaju njihovi školski drugari,nastavnici i osoblje Druge osnovne škole da zajednički podjele radost i proslave ovaj veliki uspjeh. 

Dževada Štancl

Vrnjačka Banja 2

Vrnjačka Banja 3

Vrnjačka Banja 5

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 454 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 618 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa