Dan engleskog jezika u Drugoj osnovnoj školi

Učenici i nastavnici JU “Druga osnovna škola”, već treću godinu zaredom obilježavaju Dan engleskog jezika , recitiranjem, pjevanjem, čitanjem, izradom likovnih radova te posebno zanimljivim takmičenjem Spelling bee (takmičenje u sricanju riječi).

23. aprila je datum koji se u Ujedinjenom kraljevstvu obilježava kao Shakespeare's day, jer je veliki “bard” - dramaturg i pjesnik William Shakespeare umro 23. Aprila 1616.godine.

‘’Ove godine učenici su imali priliku da pogledaju i dva kratka filma, čiji su autori učenici naše škole, koji su zauzeli treće i četvrto mjesto na kantonalnom takmičenju Stars of English, poslušaju Nadiju Harbaš, prvakinju Kantona na istom takmičenju u kategoriji Pjevanje (na engleskom jeziku) te da pogledaju likovne radove učenika škole i takmiče se u sricanju’’ – kazala je profesorica engleskog jezika Islada Šertović Merdanić.

Manifestacija je održana u svim područnim školama koje pripadaju JU Druga osnovna škola dok je centralna manifestacija održana u Domu kulture gdje su nakon dvosatne manifestacije, dobili I pobjednike u spelovanju. U kategoriji od III-V razreda prvo mjesto osvojila je Azra Mašić, drugo mjesto Haris Čirić i treće mjesto Damir Alijanović. U kategoriji VI i VII razreda najbolji su bili: Eldar Bužimkić (1. mjesto), Ernad Dizdarević (2. mjesto) i Faris Ramić (3. Mjesto). U kategoriji VIII i IX razreda pobjednici su Amela Arnautović (1. mjesto), Imran Bobić (2. mjesto) i Amar Šahinović (3. mjesto).

‘’Zahvaljujemo svi učenicima, nastavnicima, roditeljima i ostalim vrijednim saradnicima koji su pomogli u organizaciji i održavanju ove manifestacije’’ – nastavlja profesorica Šertović-Merdanić.

Labyrinth, omnivore, quadriplegic i lawnmower su samo neke od riječi koje su bile na ovom takmičenju, a sposobnost takmičara pokazuje ne samo da razumiju bitnost poznavanja stranog jezika već i da spretno barataju drukčijom kulturološko-jezičkom skupinom i fonetičkim razumijevanjem.

 

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 94 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 681 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda