Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Igraliste srece
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Igraliste srece

Igralište sreće za svu djecu Bosanske Krupe

Najzabavnija priča ovog proljeća jeste upravo priča sa Zelenih otoka, najljepšeg dijela Bosanske Krupe, koje će od ovog proljeća biti i glavna atrakcija najmlađih građana ovog grada.

Zabavni park Zeleni otoci započeo je implementaciju projekta "Igralište sreće" još početkom godine, a danas, 19.aprila, svečano su otvorili i pustili ga u korištenje svoj djeci našeg grada. Na već postojećem, starom i prilično devastiranom te nesigurnom igralištu, postavljeno je novo igralište, u potpunosti adaptirano za najmlađe, za djecu s teškoćama, ali i za one malo veće, još uvijek željne igre. Izvođač radova je IstraCom iz Sanskog Mosta, specijalizirana firma za ovu vrstu gradnje, a sve sprave su prilagođene i osigurane za korištenje. Dino Bešlagić, jedan od idejnih kreatora ovog projekta, kazao je da je presretan što su djeci poklonili ovo igralište te je dodao:

''Naš motiv je bio taj da okupimo na najljepšem dijelu Bosanske Krupe djecu i mlade, da se imaju gdje igrati. Aplicirali smo na poziv federalnog ministarstva okoliša i turizma gdje smo dobili 7500KM. Općina Bosanska Krupa je uložila svojih 5000KM, dok je ostatak od 250-3000KM, koliko nam je trebalo da završimo aktivnost, uložili privrednici Bosanske Krupe koji su pokazali da žele da ulože u svoju lokalnu zajednicu i da poboljšaju stanje u našem gradu'' - kazao je Bešlagić.

Putem projekta koji su aplicirali ka federalnom ministarstvu okoliša i turizma, koje je prepoznalo veličinu ovog projekta te općine Bosanska Krupa, koja sufinancira projekt, Igralište sreće je obradovalo svu djecu, danas prisutnu, koja su s velikim nestrpljenjem čekala otvor, ali i obogatilo našu lokalnu zajednicu, naše prirodno bogatstvo Ade, za još jednu aktivnost u kojoj možemo uživati.

''Ja prvo želim da kažem da nije slučajno 19.april kad otvaramo ovo, pred 21.april dan otpora agresiji na Bosansku Krupu. S tim želimo da pošaljemo poruku da ovdje žive djeca koje smo počastili ovim igralištem. U svom govoru sam im poručio da odrastu bezbrižno i da nikad ne prođu ono što smo mi prošli od 92-95 i naravno da imaju sretno djetinjstvo a mi ćemo se potruditi da im u tome svemu pomognemo. Želim da se zahvalim i momcima koji su inicirali ovaj projekat ali i svim privrednim subjektima koji su pomogli ovaj projekat. I ono što želim da poručim jest da čuvamo ono što smo napravili'' - kazao je načelnik Armin Halitović.

Uz prigodan program Dječjeg obdaništa i doma učenika Bosanska Krupa te presijecanjem vrpce Dine Bešlagića i načelnika Armina Halitovića te Zane i Alema koji su im pomogli, igralište je oficijelno otvoreno.

Elma V.

{gallery}Igraliste srece:::0:0{/gallery}

Zadnji put promjenjen petak, 19 April 2019 19:54
Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 615 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 328 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa