Igralište sreće za svu djecu Bosanske Krupe

Najzabavnija priča ovog proljeća jeste upravo priča sa Zelenih otoka, najljepšeg dijela Bosanske Krupe, koje će od ovog proljeća biti i glavna atrakcija najmlađih građana ovog grada.

Zabavni park Zeleni otoci započeo je implementaciju projekta "Igralište sreće" još početkom godine, a danas, 19.aprila, svečano su otvorili i pustili ga u korištenje svoj djeci našeg grada. Na već postojećem, starom i prilično devastiranom te nesigurnom igralištu, postavljeno je novo igralište, u potpunosti adaptirano za najmlađe, za djecu s teškoćama, ali i za one malo veće, još uvijek željne igre. Izvođač radova je IstraCom iz Sanskog Mosta, specijalizirana firma za ovu vrstu gradnje, a sve sprave su prilagođene i osigurane za korištenje. Dino Bešlagić, jedan od idejnih kreatora ovog projekta, kazao je da je presretan što su djeci poklonili ovo igralište te je dodao:

''Naš motiv je bio taj da okupimo na najljepšem dijelu Bosanske Krupe djecu i mlade, da se imaju gdje igrati. Aplicirali smo na poziv federalnog ministarstva okoliša i turizma gdje smo dobili 7500KM. Općina Bosanska Krupa je uložila svojih 5000KM, dok je ostatak od 250-3000KM, koliko nam je trebalo da završimo aktivnost, uložili privrednici Bosanske Krupe koji su pokazali da žele da ulože u svoju lokalnu zajednicu i da poboljšaju stanje u našem gradu'' - kazao je Bešlagić.

Putem projekta koji su aplicirali ka federalnom ministarstvu okoliša i turizma, koje je prepoznalo veličinu ovog projekta te općine Bosanska Krupa, koja sufinancira projekt, Igralište sreće je obradovalo svu djecu, danas prisutnu, koja su s velikim nestrpljenjem čekala otvor, ali i obogatilo našu lokalnu zajednicu, naše prirodno bogatstvo Ade, za još jednu aktivnost u kojoj možemo uživati.

''Ja prvo želim da kažem da nije slučajno 19.april kad otvaramo ovo, pred 21.april dan otpora agresiji na Bosansku Krupu. S tim želimo da pošaljemo poruku da ovdje žive djeca koje smo počastili ovim igralištem. U svom govoru sam im poručio da odrastu bezbrižno i da nikad ne prođu ono što smo mi prošli od 92-95 i naravno da imaju sretno djetinjstvo a mi ćemo se potruditi da im u tome svemu pomognemo. Želim da se zahvalim i momcima koji su inicirali ovaj projekat ali i svim privrednim subjektima koji su pomogli ovaj projekat. I ono što želim da poručim jest da čuvamo ono što smo napravili'' - kazao je načelnik Armin Halitović.

Uz prigodan program Dječjeg obdaništa i doma učenika Bosanska Krupa te presijecanjem vrpce Dine Bešlagića i načelnika Armina Halitovića te Zane i Alema koji su im pomogli, igralište je oficijelno otvoreno.

Elma V.

Zadnji put promjenjen petak, 19 April 2019 19:54
Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 179 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 649 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda