Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Opcinska smotra znanja
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Opcinska smotra znanja

Održana Općinska smotra znanja, stvaralaštva i sporta

Danas je u Velikoj Sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi održana Opštinska smotra znanja, stvaralaštva i sporta 2019., čiji domaćin je bila JU Druga osnovna škola Bosanska Krupa.

Uz prigodan umjetnički program kojim su djeca gradskog vrtića zabavila punu Veliku salu te obraćanje direktorice II osnovne škole Daire Zjakić, podijeljena su priznanja najboljim učenicima koji su osvojili neko od prva tri mjesta na Opštinskim takmičenjima, ali i njihovim nastavnicima/mentorima.

Zadovoljstvo je biti domaćin općinske smotre. Moram istaknuti da su učenici ove općine imali fantastične rezultate, od općinskih takmičenja, do kantonalnih, federalnih pa i državnih i medjudrzavnih. To je znak da uvijek trebamo podupirati odgoj i obrazovanje i svim silama se potruditi da ova djeca stignu na sve nivoe takmičenja bez obzira na financije. Mislim da ako se svi udružimo da to možemo. Želim da se zahvalim svima, a posebno načelniku Halitoviću koji je uvijek sponzor ove manifestacije ali i vijeću roditelja naše škole. Naravno se zahvaljujemo i medijima koji su nam uvijek podrška te centru za kulturu, obrazovanje i informacije sto nam uvijek Iziđu u susret. Uspjeli smo ovo organizirati jer smo podijelili zaduženja i zadatke i sto smo zaista kolektiv koji diše istim plućima'' – kazala je direktorica Druge osnovne škole, Daira Zjakić.

Svojim tačkama koje su posebno pripremili za ovu prigodu, zabavljali su nas učenici škole domaćina dok su sve sve tri preostale osnovne škole sa naše općine, Prva osnovna škola, Osnovna škola Otoka i Osnovna škola jezerski, kroz Ličnu kartu škole, kako su to nazvali, predstavili prisutnima. No ono što je najviše očekivano jeste kulturno-umjetnička tačka koja će predstavljati našu općinu na kantonalnoj smotri znanja, stvaralaštva i sporta, pod nazivom 'Bosna je neuništiva', a izveli su je učenici škole domaćina.

''Prikazali smo kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine, od srednjeg vijeka pa sve do danas, srednji vijek, osmanski period, austrougarski period pa period od kraljevine SHS pa do današnjeg doba'' – kazao je profesor historije, Edvin Alijanović.

Niko u Velikoj Sali nije ostao ravnodušan, na cjelokupnu predstavu učenika ove škole, u dramskom prikazu krov različite vremenske periode kroz koje je prošla naša država, a posebno samom kraju predstave, gdje su emocije bile vidno vidljive kod svih prisutnih. Tačku je izvelo 43 učenika Druge osnovne škole, a autori tačke su Senada Harbaš i Edvin Alijanović.

Elma V.

{gallery}Opcinska smotra znanja:::0:0{/gallery}

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 612 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 312 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa