Manifestacija talenta i mladosti u Bosanskoj Krupi

U petak je u Maloj sali Doma kulture u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca BiH, lokalnog tima Bosanska Krupa, održano kulturno veče, gdje je čitana poezija i proza, izložene slike i fotografije pristiglih na prethodno objavljen konkurs na kojem su srednjoškolci naše općine imali priliku predstaviti svoje talente.

Bosanska Krupa ima izvanrednu mladost. Mnoštvo talenta, rada, žrtvovanja, znanja, odricanja i velikih riječi kazano je na ovoj večeri. Stihovi poezije odjekivali su veličinom i snagom ovih srednjoškolaca, koji su čitali svoja, ali i djela svih učesnika koji su imali priliku poslati svoje radove na konkurs Asocijacije srednjoškolaca Bosanska Krupa. Moć slike zaista govori nekad i više od hiljadu riječi, a ovi mladi fotografi su samo poručili da znaju i mogu, ali da im treba prilika. I slike su odjekivale prostorijom, talenat i umijeće se razigrano predstavio publici. Prisutni su također počašćeni i divnim kompozicijama Betovena i Mozarta, koje je odsvirao Salem Grošić na klaviru te kompozicijom na harmonici na samom kraju, koju je odsvirao Edi Nuhić.

''Iskreno, moja očekivanja su premašena. Nisam vjerovao da će biti ovakav odaziv naroda. Bilo bi mnogo ljepše da je bilo više omladine, ali i s ovim sam presretan '' - rekao nam je Salem Grošić, PR menadžer Asocijacije srednjoškolaca, tima Bosanska Krupa.

Ena Šehić moderirala je ovim čitanjem, a puna Mala sala pažljivo je slušala i uživala u radovima ovih mladih ljudi.

''Cilj ove večeri je da osvijestimo mlade ali i sve građane Bosanske Krupe pa mi nismo samo za fejsbukom, Instagramom, već da mi volimo i umjetnost, poeziju i ostale slične stvari. Ovo je tek bio prvi projekt i još puno toga očekujte od nas'' – poručila je Ena.

Njih deset, kao dobro podmazan stroj, od pomno probrane muzičke podloge, do besprijekorno izvedenog programa, fantastičnih poema, slika i fotografija, ova mladost samo poručuje da još stignemo u njih ulagati i još stignemo podržati i prihvatiti njihove ideje...Stignemo vjerovati u mladost i dati im priliku, da bi oni dali budućnost nama.

Dragi moji roditelji, dragi roditelji i svi preko trideset godina,

''Sve danas fotografije koje su tu iza vas, sve slike koje vidite sa strane i svi radovi, sem jednog, danas pročitani su učenički. Mi smo htjeli danas vama pokazati da u nama ima nade. Da u omladini ima nešto. Mi se želimo pokazati. Mi želimo da se borimo da svoje mjesto u državi, da se ne moramo iseljavati, da napravimo naše stanje srednjoškolaca u državi boljim'' - završili su ovim riječima ovim srednjoškolci i ostavili tako nas da razmislimo kako i koliko možemo pomoći ovim talentiranim, vrijednim i pametnim mladim ljudima da grade svoju ali i našu budućnost.

Elma V.

Asocijacija srednjeskolaca 1

 Asocijacija srednjeskolaca 3

Asocijacija srednjeskolaca 4

Asocijacija srednjeskolaca 5

Zadnji put promjenjen utorak, 16 April 2019 07:56
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 114 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 493 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda