Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Skolsko igraliste
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Skolsko igraliste

Poklon firme Krupa kabine mališanima područne škole “Pilana”

Juče je uz malu prigodu svečanost u područnoj školi “Pilana” na upotrebu predano dječije igralište kao poklon firme Krupa kabine iz Bos.Krupe. Ovo dječije igralište koje se najvećim dijelom izradilo u alatnici firme Krupa kabine služiće na upotrebu najbrojnijoj područnoj školi na USK koja broji oko 220 djece.

Zanimljivih boja i šarenila u prisustvu djece,roditelja,nastavnog osoblja vrpcu je presjekla najmladja učenica zajedno sa predstavnicom firme rupa Kabine Aidom Fojnica koja kaže da ovo nije prvi projekt kojim Krupa kabine učestvuju u izgradnji kvalitetnijeg života unutar lokalnih zajednica,a zasigurno neće biti ni posljednji.

Mi moramo biti društveno osjetljivi.Živimo u ovoj društvenoj zajednici i zato u okviru svojih mogućnostii moramo privredjivati kako bi naša dječica odrastala u jednom boljem ambijentu i da njihov osmijeh bude i našm osmijeh”.

Uz riječi zahvale i roditeljima od kojih je krenula inicijativa,predvodjena Osmanom Bećirevićem kao i donatorima direktorica JU “Druga osnovna škola” Daira Zjakić kaže da su kako u centralnoj tako i područnoj školi brojni projekti radjeni sa ciljem obezbjedjenja osnovnih uslova za kvalitenije odvijanje nastave,kao što su centralno grijanje,fasade, sanitarni čvorovi isl,a da se sada posebno raduju prostorimma koji će one mladje odvajati, makar na kratko, od prevelike upotrebe tehnologije zbog koje su nam djeca često pretila,sa problemima vida isl.

Zaista se od srca zahvaljujemo na poklonu kojeg smo dobili od firme Krupa kabine.Na licima najmladjih,ali i roditelja i nastavnika možete vidjeti koliko ovo igralište znači našoj djeci koja sada imaju prostor gdje će moći koristiti svoje slobodno vrijeme i koju ćemo makar malo odvojiti od informacionih tehnologija,koje moramo priznati prečesto mališani mnogo koriste, a znamo njihovu štetnost.”

Uskoro kako najavljuje direktorica Zjakić ova škola kreće u realizaciju još jednog ptrojekta koje uključuje dječije igralište,a realizira se u suradnji sa udruženjem “LOOK” i trgovačkim centrom Tropik Bos.Krupa.

Renata S.

{gallery}Skolsko igraliste:::0:0{/gallery}

Ocijeni
(2 glasova)
Čitano 456 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 648 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa