Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Udruzenje Generacije
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Udruzenje Generacije

Udruženje Generacije za kvalitetnije ljudske vrijednosti

Prva javna aktivnost Udruženja Generacije, održana je u srijedu, 27.februara, koncertom klasične muzike, koji su izvele učenice Osnovne muzičke škole. Mini koncert, kako su ga nazvali iz udruženja, imao je za cilj promoviranje talenata i vještina, ali i poticaj za lijepo, ugodno i malo drukčije druženje, koje je potrebno svima nama.

Udruženje već uveliko organizira svoje radionice, kojima, kako kaže predsjednica udruženja, Almira Šertović, radi na poboljšanju kvaliteta života svih generacija našeg grada, svih onih koji će ostati u Bosanskoj Krupi.

''Mi želimo da promoviramo, da razvijamo i razgrađujemo sve one inicijative koje će ne samo poboljšati kvalitetu životu u nekom segmentu socijalnog, ekonomskog, materijalnog, već i u onom segmentu razonode. Smatram da ljudima treba i kvaliteta slobodnog vremena, da promišljaju o svojim potrebama i potrebama svoje okoline i da zadovolje te potrebe'' – kaže predsjednica udruženja.

Udruženje je zamišljeno da radi bez članarina i bez formalnog učlanjivanja, samo u vidu podrške te da uz pomoć donatora i kroz projektne aktivnost, plasira sve one ideje koje su potrebne za našu lokalnu zajednicu. Aktivnosti udruženja su radioničkog tipa i za sada provodi jedan projekt u kojem su u fokusu žene, ali predsjednica udruženja ističe da će udruženje raditi projekte za sve generacije i za sve ljude koji su zainteresirani za rad, druženje i učenje.

''Uz podršku fondacije za osnaživanje žena Bih, jedna mala aktivnost, da se krene i upravo što sam rekla, kvaliteta vremena žena. I u okviru tog projekta su realizirane tri radionice i evo završna, koja je realizirana u jedan divni koncert koje su izvele učenice Muzičke škole'' - nastavlja Šertović.

Uz divne melodije klasične muzike koje su izvele Ena Šehić na klaviru i Amila Šertović na trubi, dok je Rania Zolić predstavila udruženje na bosanskom, engleskom i njemačkom jeziku, pokazavši izvanredan talenat učenja jezika,druženje se nastavilo uz razgovor i kafu, dijeljenje ideja i druženje, što je jedan od ciljeva ovog udruženja – osjećati se ugodno, vrednovano i lijepo.

Ako ste zainteresirani da se pridružite ovoj vrijednoj grupi ljudi, možete im pisati na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili ih naći u ulici Sokak 11.

Elma V.

{gallery}Udruzenje Generacije:::0:0{/gallery}

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 04 Mart 2019 08:21
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 730 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa