Donacija prijateljstva

Učenici Prve osnovne škole iz Bosanske Krupe organizirali su jednu nesvakidašnju akciju, pokazavši humanost i prijateljstvo, ali i obavezujući sviju nas da mislimo više na ljude kojima je pomoć potrebna ma gdje god bili.

Vijeće učenika Prve osnovne škole Bosanska Krupa organiziralo je akciju prikupljanja osnovnih školskih potrepština i novca za akciju Srce za Afriku, u kojoj su učestvovali svi učenici ove škole.Predsjednica vijeća učenika, Amila Šahinović, kazala je nešto više o samom cilju akcije:''Pokrenuli smo ovu akciju u saradnji sa Udrugom Srce za Afriku i Udruženjem Generacija iz Bosanske Krupe. Prikupljali smo školski pribor i novčane donacije koje smo uplatili i samim tim smo postali prijatelji Udruge Srce za Afriku i svaka četiri mjeseca ćemo dobiti jedno pismo od jednog djeteta iz Afrike'' – kazala je Amila.Ovoj akciji se pridružilo i novoosnovano Udruženje Generacije iz Bosanske Krupe,čiji cilj je poktretanje obrazovnih i socijalnih inicijativa, koje će da udruže sve osobe koje žele da promišljaju o kvaliteti života ovdje u Bosanskoj Krupi i kako kaže predsjednica udruženja Almira Šertović,da razmišljaju o kvaliteti života svih onih koji su ovdje ostali.

''Ova aktivnost je odlična i razvija kod mladih empatiju, suosjećanje za one koji su potrebiti i koji trebaju osnovna materijalna sredstva da bi se obrazovali. Na incijativu Vijeca ucenika Prve osnovne škole udružili smo se u ovoj akciji i poslali smo osnovna sredstva za djecu koja ih trebaju" – istakla je Šertović.

Učenici ove škole prikupili su dvije pune kutije pribora i uplatili 200KM na račun Udruge Srce za Afriku te su svojim entuzijazmom, željom i empatijom dali dobar primjer kako promišljati dalje od vlastitih potreba i prevazilaženja vlastitih htijenja, da bi sa tako malim i osnovnim sredstvima pomogli nekome kome je pomoć potrebna.

 

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 106 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 429 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda