„Nastavljamo pravim putem do inkluzivne prakse“

JU “Druga osnovna škola” Bosanska Krupa nastavlja biti primjer dobre prakse na nivou općine Bos. Krupa i Unsko-sanskog kantona. Pored niza projekata koji su prethodnim godinama završeni, ali i onih koji su trenutno u toku, poput „Mi imamo pravo naučiti živjeti zdravo“ - rekonstrukcije fiskulturne sale u centralnoj zgradi, rekonstrukcije sanitarnog čvora u PŠ „Pilana“, provođenja mjera energetske efikasnosti u centralnoj zgradi i PŠ „Pilana“ te unaprjeđenjem sistema grijanja, menadžment JU „Druga osnovna škola“ u saradnji sa uposlenicima škole kandidira i projekte koji unapređuju ključne kompetencije uposlenih, te doprinose razvijanju svijesti uposlenih, roditelja i lokalne zajednice oko stvari koje se nas svih tiču. Naime, u toku zimskog raspusta JU „Druga osnovna škola“ će provoditi projekat „Nastavljamo pravim putem do inkluzivne prakse“ koji se financira od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u okviru Programa podrške projektima za poboljšanje inkluzivnosti u predškolskom i osnovnom obrazovanju.. Među mnogim kvalitetnim projektima, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je projekat „Nastavljamo pravim putem do inkluzivne prakse“ JU „Druga osnovna škola“ prepoznalo kao nastavak dobre prakse i dobru osnovu u oblasti edukacije i stručnog usavršavanja te isti podržalo u iznosu od 6.859,00 KM.

Projekat „Nastavljamo pravim putem do inkluzivne prakse“ podrazumijeva organizaciju nastavka edukacije i senzibilizacije za nastavnike, stručne saradnike i menadžment škole putem seminara i plenarne sjednice, ali i opremanje kabineta logopeda neophodnom opremom čime će se osigurati materijalni uvjeti za podršku djeci s poremećajima humane komunikacije. Sve ovo će biti podržano i promotivnim materijalom na temu „Kada i zašto kod logopeda“ i „Rana intervencija“ koji će predstavljati pomoć i smjernice svim zainteresiranim stranama.

 

Izvor: JU“Druga osnovna škola“ Bos.Krupa

Inkluzivna praksa 1

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 165 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 596 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda