Edukacija učenika osnovnih škola u Bosanskoj Krupi

 

Uprava policije MUP USK-a, nastavlja svoje aktivnosti stručnih predavanja u obrazovnim institucijama s ciljem upoznavanja naših najmlađih učesnika u saobraćaju sa osnovama Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima.

Oko 350 učenika od I-IV razreda osnovnih škola sa područja općine Bosanska Krupa, prošlo je edukaciju koju su održali policijski službenici Policijske stanice Bosanska Krupa, u sklopu projekta rad policije u zajednici, na temu „SIGURNOST DJECE U SAOBRAĆAJU“.

Tom prilikom najmlađim učesnicima prezentirano je, kako da sigurno učestvuju u saobraćaju u svojstvu pješaka, kretanje trotoarom, prelazak preko ulice, način sigurnog korištenja pješačkog prelaza, ponašanje na autobusnoj stanici kao i druge teme koje su bitne i kako bi što sigurnije prešli svoj put od kuće do škole i obratno. Imajući u vidu činjenicu da su djeca najranjivija skupina učesnika u saobraćaju, na ovaj način Uprava policije želi svojim preventivnim pristupom učestvovati u sabraćajnom odgoju i obrazovanju djece s ciljem zaštite ali i podizanju saobraćajne kulture općenito.

Izvor: Vlada USK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 76 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 479 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda