POKLON DJECI U BOSANSKOJ KRUPI: Predstava „Lakonoga u čarobnoj šumi“ 25. juna u Domu kulture

Predstava za djecu „Lakonoga u čarobnoj šumi“, nastala prema tekstu "Stonoga i prijatelji" Fahrudina Kučuka u sklopu Festivala dječije umjetnosti “FEDU” Sarajevo, u Bosanskoj Krupi će biti izvedena u Domu kulture, 25. juna (ponedjeljak) s početkom u 19.00 sati. Predstava je poklon Udruženja FANI iz Sarajeva, Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje pa je ulaz besplatan. 

Predstavu je režirao i adaptirao Riad Ljutović. Glumci u ovoj muzičkoj basni su Andrea Aković u ulozi Lakonoge, Armin Omerović je Lisac Dugonja i mladi Filip Radovanović, Pauk Pepe. Izbor muzike, koreografiju, kostimografiju i scenografiju potpisuje Riad Ljutović, a grafički dizajn, ilustracije i likovno oblikovanje Sanela Husić – Musabašić. 

Predstava se organizira u koprodukciji Udruženja "Fani" i Javne ustanove „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“. Producenti su Fahrudin Kučuk i Edin Kukavica. 

Iako je predstava primarno namijenjena za predškolski i školski uzrast, glumci ističu da je ovo poučna predstava ne samo za djecu nego i odrasle, jer će roditelji zajedno s djecom učiti o određenim stvarima. Predstava nosi poruku o značaju prijateljstva, te da su to vrijednosti koje djeca trebaju učiti od malih nogu. U pitanju je poučna priča kroz koju se na zabavan način provlače upozorenja koja su bitna za djecu. 

"Najvažnija poruka koju nosimo je o značaju prijateljstva. Moramo kroz čitav život imati prave drugare, prave prijatelje. To su vrijednosti koje trebamo učiti djecu već od malih nogu. I skrenuti pažnju na neke probleme, kao što su da djecu ne smijemo puštati same među nepoznate osobe ili u nepoznate dijelove grada. Čarobna šuma predstavlja taj grad, odnosno sve opasnosti kojim djeca mogu biti izložena svakim danom", kaže režiser Riad Ljutović. 

25. juni (ponedjeljak) u 19.00 sati, Dom kulture Bosanska Krupa, ULAZ BESPLATAN. 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

b 180326050

 

Zadnji put promjenjen četvrtak, 21 Juni 2018 07:37
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 433 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 510 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa