Prilagođavanje obrazovnog sistema potrebama poslodavaca

Foto: zah d.o.o. Foto: zah d.o.o.

Konferencija "Partnerstvo za zapošljavanje općine Bosanska Krupa doprinosi razvoju radne snage u skladu sa potrebama metalne industrije", održat će se u četvrtak, 15.marta u restoranu "ZLATNA NIT“ u Bosanskoj Krupi s početkom u 11:00 sati.

 

Prije Konferencije, od 09,30 sati planiran je obilazak centra BINOVA u kojem se nalazi oprema za obuku zavarivača (nabavljena u okviru ILO projekta). Centar BINOVA se nalazi u sklopu Poslovne zone "Pilana", ulica Radnička u Bosanskoj Krupi. 

 

Konferencija je dio projekta "Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa" koji implementira Općina Bosanska Krupa u saradnji sa partnerima: PLOD Centar Bihać, JU Mješovita srednja škola "Safet Krupić ", JU „Služba za zapošljavanje USK" i preduzećima iz Bosanske Krupe: Novi Most, ACMA, Krupa Kabine, BOSANKAR i ZAH.

 

Projekt se realizira u sklopu projekta "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini" kojeg finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a nastao je kao odgovor na neusklađenost obrazovnog sistema sa potrebama privatnog sektora, specifično metalnog sektora u Bosankoj Krupi.

 

Cilj konferencije je potaknuti dijalog o potrebi za prilagođavanjem obrazovnog sistema u Unsko-sanskom kantonu potrebama poslodavaca, kao i o potrebi za unapređenjem regulatornog okvira u USK za nesmetano izvođenje praktične nastave, te promocija Partnerstva za zapošljavanje Bosanska Krupa.

Zadnji put promjenjen utorak, 13 Mart 2018 10:00
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 173 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 435 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda