Godinu dana poslije-sjećanje na Alagu Isakovića

Alaga Isaković Alaga Isaković

Deveta samostalna izložba bosanskokrupskog umjetnika Alage Isakovića postavljena je  za kolege,prijatelje,umjetnike i građane općine Bosanska Krupa u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa. Ovom samostalnom izložbom, Alagine kolege,umjetnici i kulturni radnici,obilježavaju godišnjicu njegove smrti.To je  sjećanje je na  njegovih četrdestpet godina rada u svijetu likovne umjetnosti,umjetnosti slikara koji je za života više volio da se zove likovni pedagog.

Put je to i stasanje uz Likovnu koloniju "Krušnica",druženje i rad sa velikim imenima likovne umjetnosti,humano davanje kistom kulenvakufskoj koloniji "Duga",druženja  iz kojih su nastajali  njegovi posebni akvareli,grafike,akrilike,Una,mlinovi,živi i uvijek razigrani,svjetlost i vedre boje.Dane i noći je provodio uz kist , uz svoje suradnike,prijatelje,uz porodicu,uz mlade i one druge,sjećajući se svih koji su ostavili svoj trag u nekom od djela koja su danas blago i ponos grada.Opčinjen Karanovićem je učio  mlade umjetnike iz djela mnogih dragih i velikih umjetnika, lokalnih,svjetskih.

Godinu dana praznine,nenadoknadive praznine, je od odlaska sa ovog svijeta Alage Isakovića.Nedostajanje čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u bosanskokrupskoj kulturi ,moguće je liječiti samo sjećanjima i djelima koje je iza sebe ostavio Alaga Isaković.

Njegova umjetnička djela na devetoj samostalnoj izložbi Isakovića bez Alage,sutra,u srijedu 14.februara ,od 19 sati u Gradskoj galeriji čekaju njegove prijatelje i kolege i građane, kao priliku da njegova posebna umjetnička djela, sve one koji dođu povedu u mali omaž umjetniku,u sjećanja koja će značiti da nikada nije i neće biti zaboravljen.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 240 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 351 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda