SMOTRA HOROVA U BOSANSKOJ KRUPI

 

Kraj sedmice koja slijedi,tačnije u subotu 16.decembra Kulturno-umjetničko društvo „Grmeč“ organizuje smotru horova/zborova u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:00 sati.

Najavljujući novu smotru horova iz Kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“ Bosanska Krupa kažu :“Mi vjerujemo u bolje sutra, tako da nikad nismo u poziciji da kažemo da se ono što smo planirali neće i realizirati.I u ovom slučaju, vjerovali smo, da će se desiti, kada, bilo je pitanje.Željeli smo da se horovi ponovo okupe kod nas u Bosanskoj Krupi, da svojim izvođenjem kompozicija/skladbi uveselimo prisutne, te im pokažemo čime se mi to, u slobodno vrijeme, zabavljamo.

Na ovoj,uvijek iznimnoj i posebnoj večeri u kojoj se kulturno-umjetnička scena obogati horskim pjevanjem nastupiće Mješoviti pjevački zbor Židovske općine Zagreb, Međureligijski hor “Harmonija”, Hor KUD-a “Osman Džafić”, Gradski ženski hor Bihać i domaćin – Mješoviti hor KUD-a “Grmeč”.

Ovu smotru horava sufinansiraju:Općina Bosanska Krupa i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a.

Iz Kulturno-umjetničkog društva pozivaju sve građane da prisustvuju ovoj manifestaciji i poručuju im :“Vjerujemo da ćete biti dio nas na taj dan i samim tim nam dati podršku za naredne aktivnosti našeg Društva“.

 

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 36 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 181 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda