Studiranje u Sloveniji promovirano u Bosanskoj Krupi

Protokol o saradnji u oblasti obrazovanja između Slovenije i BiH potpisan je 2013. godine, tim aktom su izjednačena prava naših i slovenskih studenata, bilo da studiraju u Sloveniji ili BiH. Da bi bosanskohercegovačkim studentima što bolje približili uvjete studiranja u Sloveniji, predstavnici fakulteta iz Slovenije održali su u bosanskokrupskim srednjim školama prezentaciju svojih visokoškolskih ustanova.Slušali su ih i interesirali se za uvjete srednjoškolci iz Mješovite srednje škole „Safet Krupić“ i Opće gimnazije u Bosanskoj Krupi.

Predstavnici fakulteta, tokom promocije potencijalnim studentima govorili su o pogodnostima koje nudi svaki fakultet, studijskim grupama i odsjecima na njihovim fakultetima.

Pored Fakulteta za industrijski inženjering i Fakulteta primjenjenih društvenih znanosti, predstavili su i Fakultet za energetiku iz Velenja, Fakultet za turizam iz Brežica i Fakultet za informacijske studije iz Novog Mesta.

Tokom prezentacije, predstavnici fakulteta podijelili su korisne informacije budućim studentima o cijenama smještaja, mogućnosti rada preko studentskih servisa, apliciranja za stipendije kao i ostale informacije važne za studiranje u Sloveniji.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 431 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 456 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda