Zimski dan i dječje radosti u snijegu

Zimski dan,prepun dječje radosti danas je priređen u javnoj ustanovi Dječji vrtić i dom učenika u Bosanskoj Krupi.Posebnost ovom danu dali su i posebni gosti koji su na veselu zimsku priredbu stigli iz bosanskokrupske Socijalno-pedagoške zajednice koja je topli dom za djecu koja su bez roditeljskog staranja.

Divna ideja da se napravi druženje u zimskom periodu tako je pružila nezaboravan dan i zab domačine i goste.

Direktorica Almira Šertović je kazala da je suradnja sa Socijalno-pedagoškom zajednicom u Bosanskoj Krupi tek početak i da su obradovani što danas mogu ugostiti djecu i dati im priliku za druženje i  jedan nezaboravan dan.

Oduševljeni pozivom, djeca iz Socijalno-pedagoške zajednice u Bosanskoj Krupi su prvi put otvorili vrata Dječjeg vrtića i poželjeli znati šta to rade,kako se druže,obrazuju i igraju djeca koja su korisnici predškolske odgojno-vaspitne zajednice u Bosanskoj Krupi

Maida Kovačević,rukovoditeljica Socijalno-pedagoške zajednice u Bosanskoj Krupi je kazala da će se na obostrano zadovoljstvo suradnja nastaviti.

A dan je započeo svečanim dočekom,upoznavanjem i potom, gledanjem crtića.Crtani film je bio dio programa vrtićke grupe „Pčelice“ sa kojim su u Dječjem vrtiću učili o zimi i polarnim krajevima sa vječnim snijegom.Pogledali su i kratki zapis o igrama i radostima na snijegu,a onda svi zajedno ,toplo obučeni, pokazali u dvorištu Dječjeg vrtića, kako se raduje zimskom danu.Grudvalo se,sankalo,klizalo,prtilo po snijegu.Napravila su djeca sa svojim učiteljica kućice od snijega,a oko njih su se,dječjim ručicama napravljeni,smiješili snjegovići,punog imena porodica Snješkovići Bijelići.

Djeca su,kao veliki, imali i svoj termin za topli voćni čaj,a zatim i zajednički ručak koji su pripremile kuharice iz Vrtića.

I poslije ovog lijepog dana najljepša vijest je da je ovo tek početak suradnje između Dječjeg vrtića i Socijalno-pedagoške zajednice u Bosanskoj Krupi.Nastaviće suradnju novim druženjima,a u planu su i zajednički projekti koje će uskoro osmisliti,pripremiti i realizirati.

 

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen srijeda, 25 Januar 2017 08:48
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 465 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 376 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda