Stručno savjetovanje o inkluziji u MSŠ " Safet Krupić "

U Mješovitoj srednjoj školi Safet Krupić u Bosanskoj Krupi održano je stručno usavršavanje predvidjeno za nastavno osoblje i stručne saranike u nastavi . Glavna tema stručnog usavršavanj bila je inkluzivna nastava a pored uposlenika Mješovite srednje škole Safet  Krupić ovom usavršavanju prisustvovalo je i nastavno osobljke iz svih drugih odgojno obrazovnih ustanova  sa područja bosanskokrupske općine.Seminar je vodio Adnan Kreso,Stručni suradnik za inkluzivnu nastavu u MInistarstvu obrazovanja Unsko sanskog kantona. 

Mješovita srednja škola u Bosanskoj Krupi medju svim učenicima ima i 27 onih koji imaju  neki od problema koji ih spriječava da  normalno pohadjaju nastavu  i  zbog toga je i odabrana kao mjesto za ovo stručno usavršavanje . Već dugi niz godina ova odgojno obrazovna ustanova posebnu pažnju posvećuje upravo ovoj kategoriji učenika a tokom prošle godine su izmedju više stotina škola iz BiH ušli na osnovu izuzetno kvalitetno pripremljenog  projekta u program odabranih škola koje su dobile i dalje će dobijati  pomoć medjunarodnih institucija kako bi se proces nastave  za djecu koja imaju poteškoće u razvoju obavljao na što kvalitetniji način   .

 

Stručnom usavršavanju prisutvovao je izuzetno veliki broj prosvjetnih radnika koji su u interaktivnoj razmjeni informacija pored savjeta koje su dobijali od predavača  ukazali i na praktične probleme koji se pojavljuju u radu sa ovakvim učenicima.Ovo je samo jedan u nizu seminara i stručnih usavršavanja koje ministarstvo obrazovanja ali i Mješovita srednja škola misle organizovati  tokom ove ali i narednih školskih godina jer su iskustva svake godine i sa svakim novim učenikom drugačija i zaslužuju da se podjele sa kolegama koji rade isti posao.

Ocijeni
(3 glasova)

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 209 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda