Instalirana i grije nova peć na pelet u Dječijem vrtiću

Instalirana i grije nova peć na pelet u Dječijem vrtiću

(realiziran još jedan projekt iz ekološki naknada)

Još jedan realizirani projekat iz programa ekoloških naknada koje rasporedjuje Ministrastvo za gradjenje,prostorno uredjenje  i zaštitu okoliša po javnom pozivu ,na unsko-sanskom kantonu ,je unaprijedio uvjete u kojima se obavljaju redovne radne aktivnosti,a uz to će pridonositi i manjem zagadjenju okoliša.Medju devetnaest  odobrenih projekata javnih ustanova i poduzeća  unsko-sanskog kantona koji će se iz ovih namjenskih sredtava  finasirati  je i projekat zamjene načina zagrijavanja u ustanovi u kojoj borave najmladji stanovnici općine Bosanska Krupa-u „Dječijem vrtiću i domu učenika“.

Skupo i ekološki štetnije zagrijavanje prostorija, zamijenjeno je sa novom peći , a kao pogonsko gorivo ubuduće če se koristiti mnogo rentabilniji i zdraviji po okolinu-pelet.

...............................................................................

Javna ustanova „Dječiji vrtić i dom učenika „ iz Bosanske Krupe je uspješno implementirala finasijska sredstva iz ovog projekta i uz rekonstrukciju i ostalih dijelova sistema grijanja postigla željeni cilj da djeci bude toplije,ustanovi jeftinije,a prirodi zdravije.

Za projekat je obezbjedjeno 27 hiljada konvertibilnih maraka.

Oko osamdesetoro djece, koja u tri odgojne grupe borave u Dječijem vrtiću u Bosanskoj Krupi,zahvaljući kantonalnom Ministrastvu,menadžmentu ustanove ,Općini Bosanska Krupa ,ali i medjunarodnim organizacijama, imaće uskoro gotovo idealne uvjete u kojima će boraviti djeca, dok njihovi roditelji rade.

U ovoj ustanovi u zadnjih godinu i pol dana realizovano je i realizuje se sedam značajnih projekata kojima je  izvrsna nadopuna bio i ovaj projekat koji je implemetiran sredstvima  iz ekoloških naknada,a kojeg je izradio i kandidirao menadžment  ove ustanove,imajući za to punu podršku opčinskog načelnika Armina Halitovića.

Pored ovog projekta i nedavno postavljenih solarnih ploča za zagrijavanje tople vode u vrtiću,u ovoj Javnoj ustanovi u toku je zamjena dotrajale stare stolarije ,ali i aktivnosti oko utopljavanja  plafona i kvalitetnije zaštite krova i uredjenja i utopljenja  fasade.Sredstva za ove aktivnosti obezbjedjena su iz europskih fondova kroz projekte UNDP-a,uz podršku lokalne zajednice.Ta sredstva  udružena  sa sredstvima Ministarstva za gradjenje,prostorno uredjenje i zaštitu okoliša USK-a  iz namjenskih ekoloških naknada,tako su  su jedinstvena cijelina  sa kojom će se Dječiji vrtić i dom učenika u Bosanskoj Krupi potvrditi  kao jedna od uspješnih ustanova koja se opredjelila  na korištenje alternativnih izvora energije u cilju smanjenja zagađenja okoliša,koja će zabilježiti poboljšanje energetske efikasnosti i  istovremeno unaprijediti  korištenja obnovljivih izvora energije.

I ostvariće se i ono najvažnije.Djeca će imati ugodiji boravak u Dječijem vrtiću,a ova javna ustanova  će sredstva koja je  najvećim dijelom  trošila za kupovinu skupog mazuta, moći usmjeriti na unapredjenje vaspitno-odgojnog  rada sa vrtićkom djecom općine Bosanska Krupa.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 414 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa