U organizaciji NK “Topusko“ i sportsko-rekreativnog centra „Terme“ (Topusko) održan je medjunarodni turnir za dječake rodjene 2007. Godište i mladje.Prvo mjesto na ovom turniru osvojila je ekipa ŠN“Feniks“ iz Bos.Krupe.

 

RadioBK

Na inicijativu i uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko- sanskog kantona i Kulturnog centra „Junus Emre“ koji predstavlja Republiku Tursku Bosansku Krupu su ove sedmice posjetili gosti iz Turske. Ovaj projekt je još jedan u nizu projekata JU „ Druga osnovna škola „ koji se temelji na školskim partnerstvima odnosno bratimljenju dvije škole.

posjeta turaka

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Operativnim radom na terenu kod jednog lica nađena opojna droga.Lice lišeno slobode i zadržano.KD neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.Nakon kompletiranja predmeta slijedi izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjem KD-u.

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 42   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07.30 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Branilaca grada sanacija kvara i od 07.30 do 15.00 sati prekid u isporuci vode u ul. Dana Nezavisnosti .Radovi na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12 C , vlažnost zraka 77% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 199 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 602 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda