Obavještavaju se zainteresirane osobe od 18 do 35 godina starosti sa prebivalištem na području općine Bosanska Krupa da će se edukacija u vezi Javnog poziva za finansiranje najboljeg omladinskog start-up biznisa objavljenog 23.aprila 2018. godine održati 03.maja 2018. godine u prostorijama općine Bosanska Krupa od 16:45 sati.

Ukoliko imate interesantnu poslovnu ideju i želite je realizovati kroz početak sopstvenog poslovnog poduhvata na području općine Bosanska Krupa, a imate nedoumica ili ne znate kako svoju poslovnu ideju pretočiti u biznis plan onda je ovo prilika da se informišete.

 

RadioBK

JU“Prva osnovna škola“ bila je ovogodišnji domaćin takmičenja „Eko – kviz“ koje se svake godine održava u sklopu sajma „Una i ekologija- EKOBIS“. Na općinskom takmičenju takmičile su se tri škole: Druga osnovna škola, OŠ „Otoka“ i domaćin Prva osnovna škola .

eko kviz

 

Jutros su naši takmičari Adnana Mesić, Asija Harbaš i Alem Veladžić predvođeni trenerom Mujom Begićem otputovali u Beograd kako bi kao dio dječije karate reprezentacije BiH u što boljem svjetlu predstavili svoj klub, grad i domovinu na Balkanskom prvenstvu za djecu.

Želimo im mnogo sreće!

 

RadioBK

Direktor Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) Omer Faruk Alimci, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predstavnik firme BC-Gradnja Dedo Bešić danas su u Sarajevu potpisali Zapisnik od čega zapravo teče rok od 120 dana za završetak izgradnje škole u Pištalinama. Ovome činu prethodilo je potpisivanje ugovora o izvođenju radova između pomenute firme i TIKA-e koja će sa 412 hiljada KM finansirati sve osim ugradnje stolarije za šta je sredstva osigurala Općina Bosanska Krupa.Područna škola u Pištalinama, koja inače pripada JU „Prva osnovna škola“ narednih dana će biti pravo radilište. Uporedo će se ugrađivati stolarija vrijedna 35 hiljada KM i izvoditi svi ostali građevinski, zanatski i instalacijski radovi neophodni da bi se objekt opremio i stavio u funkciju što će sa 411.897,80 finansirati TIKA. Finansiranje završetka školskog objekta TIKA je obećala u februaru kada je direktor Omer Faruk Alimci sa načelnikom Arminom Halitovićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Tahirom Nuhićem obišao Pištaline i mališane koji nastavu pohađaju u alternativnom smještaju u prostorijama mjesne zajednice.Inače, do sada je u ovu područnu školu uloženo 412.000,00 KM. Riječ je o sredstvima Vlade USK, odnosno Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, dok je Općina Bosanska Krupa u tom iznosu učestvovala sa 120.321,00 KM za postavljanje krova škole i kupovinu zemljišta. Podsjetimo, stari objekt u kojem su djeca pohađala nastavu datira iz 1928. godine. Od 2007. godine krenulo se sa izgradnjom novog objekta, ali ni 10 godina poslije djeca zbog nedostatka finansijskih sredstava nisu mogla u nove učionice. Adaptirane prostorije u kojima djeca pohađaju nastavu od naredne školske godine konačno će postati prošlost, zahvaljujući ponajviše Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju, ali i Općini Bosanska Krupa, te nadležnoj instituciji Vladi USK, odnosno Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

TIKA

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 600 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda