U srijedu,  25.aprila u emisiji „Intervju“ pričamo jednu pozitivnu priču-MSŠ“Safet Krupić“.Škola je ovo koja  nakon godina mukotrpnog zalaganja počinje da ubire plodove svoga rada. Uposlenici i uprava rade na projektima koji za rezultat imaju kabinete i učila po najsavremenijoj tehnologiji i kojima rješavaju važan problem ove strukovne škole, a to je praksa.

Škola je ovo koja zadnji niz godina ostvaruje sve bolju komunikaciju sa privrednim sektorom i lokalnom zajednicom kao podrškom, što ima dvojak  rezultat : praksu u firmama za djecu i rad na uskladjivanju obrazovnog sistema sa tržištem rada. Ovo zadnje je u suštini  pilot-projekt jedinstven za USK,ali i šire u koji se svojom podrškom uključilo i resorno kantonalno ministarstvo.Škola takodje stavlja na raspolaganje jedan od najvažnijih resursa koje ima, a to je znanje profesora  sa kojim učestvuju u projektima obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije ponovo za potrebe tržišta rada.Timski je ovo rad kako uposlenih u SŠC“Safet Krupić“ sa jedne tako i timski rad škole, privrede i nadležnih institucija sa druge strane.

Ono što je školi potrebno ,a što ne mogu sami jeste sanacija dijela krovne konstrukcije, jer im prokišnjava na elektroinstalacije što predstavlja i potencijalnu opasnost, ali i natapa tek obložene i sanirane zidove škole koji su radjeni kroz projekte energetske učinkovitosti. Kako je istakao v.d. direktora škole Elvir Kulenović „imamo dobar vuneni džemper,ali nemamo kapu!“

Vlada USK je odobrila sredstva u iznosu od 56 000 KM medjutim još uvijek se čeka realizacija.Zbog toga je upućen i apel prema zastupnicima u Skupštini USK iz Bos.Krupe da sa svoje strane pokušaju djelovati  kako bi ova sredstva bila što prije operativna.

„Intervju“ u kojem su gosti v.d. direktora Elvir Kulenović i profesor Hikmet Todorovac poslušajte u programu Radija Bosanska Krupa u srijedu, 25.aprila od 15,15 sati i u repriznom terminu u petak, 27.aprila od 10 sati.

RadioBK 

U okviru 19.kola II Nogometne lige BiH grupa „Zapad“ Bratstvo je upisalo prvu proljetnu pobjedu i to nad ekipom Viteza iz istoimenog grada.U pobjedi od 2:0 za tri  vrijedna boda golove su postigli najmladji igrači Adem Talić i Arif Šabić.Sloga je gostovala u Sanskom Mostu kod ekipe Podgrmeča aspiranta za ulazak u I ligu Federacije BiH te je poražena rezultatom 3:0.

 

Emir S.

U ponedjeljak u 18 sati u Maloj sali Doma Kulture održan je i posljednji događaj ovogodišnjeg Knjigatona, manifestacije u organizaciji NVO BK2001 i JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje. 

Muha na casu1

 Muha na casu2

Muha na casu lektire 3

Muha na casu lektire 4

Muha na casu lektire 7

Muha na casu lektire

Povodom Dana planete „Zemlja“ članovi DVD-a Bosanska Krupa pored osnovnih zadataka posvetili su se i ekološkim aktivnostima na području svoje lokalne zajednice.

DVD Šujnovac

 

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, predsjednik MZ Pištaline Asmir Hadžipašić i direktor firme I-Selimović Senad Selimović potpisali su danas ugovor za asfaltiranje dijela puta „Oraščani - Šehitluci“ vrijedan 65.993,42 KM.

Put „Oraščani - Šehitluci“ koji se nalazi u naselju Pištaline uskoro će dobiti potpuno novi izgled što mještani, kako kažu, priželjkuju godinama. Zbog toga su pokrenuli inicijativu, skupili vlastita sredstva, tražili i dobili podršku kantonalnih i općinskih vlasti.

Općina Bosanska Krupa je provela proceduru oko odabira najpovoljnijeg izvođača radova, dok su sredstva obezbijeđena iz budžeta Vlade Unsko-sanskog kantona.

Radovi na asfaltiranju puta počinju odmah po potpisivanju ugovora a trajat će trideset kalendarskih dana. U okviru ovog projekta bit će izvršena i regulacija potoka Jarnija koji se u vrijeme obilnih kiša izlijeva iz korita i oštećuje putnu komunikaciju.

Inače, ugovor za asfaltiranje dijela „Oraščani - Šehitluci“ je među prvima u nizu ove godine kada je u pitanju putna infrastruktura. Budžetom Općine Bosanska Krupa za tu namjenu osim donatorskih i sredstava viših nivoa vlasti, planirana su i kreditna sredstva od 1.200.000,00 KM. U ovoj građevinskoj sezoni bit će rekonstruisano i asfaltirano preko 60 putnih pravaca.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 593 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda