Dvadesetšest godina je od dana agresije na općinu Bos.Krupa, dvadesetšest  godina od agresije na BiH. Prema dokumentaciji u koju se tek kasnije imalo uvida, u planovima srpskog agresora bilo je predvidjeno da se te 1992-e  godine prvo napadne Krajina, odnosno Bos.Krupa i Otoka o čemu je na 25.godišnjici osnivanja Patriotske lige u Bosanskoj Krupi govorio Avdo Hebib,tadašnji ministar unutarnjih poslova BiH. Razlog, kako je kazao Hebib leži u činjenici da se Bosna u ovom dijelu  uvijek branila srcem, moralom, čestitošću i hrabrošću Krajišnika,a ako slomiš najjači moralni bastion sve ostalo će ići lakše....Mislili su...

 

Ali krenimo redom.... 

Agresija1

Agresija2

Agresija3

 

 

 

Naglo topljenje snijega i obilne kiše u prošlom mjesecu donijele su niz problema Bosanskoj Krupi zbog kojih je Štab civilne zaštite proglasio stanje elementarne nepogone. Poplave su prošle bez značajnijih posljedica i intervencija, što nažalost nije slučaj i sa klizištima. 

Evidentirano je sedam većih i to u Prvomajskoj ulici, u naseljima Vrletnica, Crkvina, Jokina Kosa, Hodžinac, Mahmić Selo i Drenova Glavica. U pojedinim dijelovima put je potpuno odsječen, dok se u ostalim saobraćaj odvija otežano, jednom trakom. 

Za radove na stabilizaciji klizišta na putu Kozarice u Mahmić Selu, jednom od najkritičnijih, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme KOV-GRAD iz Bužima Safet Kovačević potpisali su ugovor vrijedan 31.691,23 KM. Njime je predviđena i sanacija vododerina na području naselja Halkići. 

„Sanaciju klizišta započinjemo sa Kozaricama jer je ono zaista najprioritetnije. Imali smo vremenske neprilike zbog kojih smo i proglasili stanje elementarne nepogode i nažalost za posljedicu klizišta koja iziskuju značajna finansijska ulaganja. Mi svake godine izdvajamo određena sredstva za ovu namjenu, ulažemo zaista koliko možemo. Nastojat ćemo u skorije vrijeme na adekvatan način pristupiti i ostalim klizištima“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. 

Radove na sanaciji klizišta Kozarice u Mahmić Selu izvođač započinje odmah po potpisivanju ugovora, a iste će okončati u roku od 15 kalendarskih dana. 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Obavještavaju se privredni subjekti, obrtnici i udruženja da će Općina Bosanska Krupa 12. maja (subota) na Malim adama, za vrijeme održavanja završnice manifestacije „Rotary kanjon“ osigurati 10 (deset) sajamskih štandova na kojima će moći predstaviti svoje proizvode i usluge.

 

Štandove će na korištenje 12. maja dobiti 10 (deset) privrednika, obrtnika ili predstavnika udruženja koji se prvi jave putem mail-a Centru za kulturu, obrazovanje i informisanje: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Općina Bosanska Krupa štandove osigurava u želji da domaći, vrijedni obrtnici, turistički i kulturni radnici, zanatnije, prezentuju svoje proizvode i usluge velikom broju ljudi na jednom mjestu iz naše zemlje i okruženja, te eventualno profitiraju, a ujedno omasove, obogate i učinu ljepšim prostor Malih ada.

 

Dobro došli!

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 578 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda