Zadnjih mjeseci mnogo se govori o JKP“10 juli“ Bosanska Krupa.Vode se polemike i rasprave o stanju u preduzeću i to najčešće u političkim krugovima. Opšti je dojam da se pomalo svi više čuju od same struke. Zbog toga smo ove srijede u emisiji „Intervju“ ugostili direktora JKP“10 juli“ Nijaza Tatarevića. Osamnaest godina na čelu preduzeća koje je radilo na brojnim projektima i bilo primjer dobre prakse na brojnim skupovima,danas kroz statistiku i trenutne pokazatelje otvoreno govori o za sada najvećem utegu oko vrata-vodovodu za Pištaline, Jezerski ,Mahmić selo koji uključujući i rate iz 2018.godine teži gotovo dva miliona maraka. Iako se „požar gasi“ dijelom sredstava iz Budžeta Općine to je samo dio onog što komunalno preduzeće treba isplatiti. Ono što bi politika morala razmotriti jesu koje opcije preduzeće ima na raspolaganju. Ekonomski gledano, trebali bi se zapitati koje posljedice bi preduzeće tek imalo smanjenjem cijene priključka na vodovod i da li je jedno od rješenja sanacije gubitka povećanje cijene vode i odvoza smeća što u konačnici znači po ledjima gradjana. Sa surovom stvarnošću politika, odnosno stranke, gradjane neće suočavati,neće im reći istinu,jer im nije u interesu, iako znaju da je prostor za iznalaženje bezbolnog riješenja sve manji i da niko, a najmanje preduzeće nema čarobni štapić kojim će riješiti ovaj problem. Iako preciznog termina još nema najavljuje se tematska sjednica.No ako je učiti iz dosadašnje prakse uglavnom to je mnogo buke,a malo konkretnog.

U programu RadioBK razgovarali smo i na temu vodovoda za Podgrmečka sela,kod kojeg su takodje evidentni gubici,ali i o projektu MEG kojim bi se radilo na izmjeni dijela azbestnih cijevi u prstenu ulica 511 Sbbr. i Mahale čime bi se u mnogome uticalo i na kvalitet i na smanjenje gubitka u vodovodnoj mreži. Intervju poslušajte u srijedu 18.04. od 15,15 minuta kao i u repriznom terminu u petak ,20.aprila od 10 sati ujutro.Urednik i voditelj emisije Renata Sedić.

RadioBK

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 604 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda