Dan učeničkih postignuća“ svečanost je koju je JU“Opća Gimnazija „ Bosanska Krupa organizovala ovog petka u Velikoj sali Doma kulture za svoje maturante.

Gimnazija 2

Zadnji dan škole za osnovce OŠ“ Prva osnovna škola“ u Bosanskoj Krupi je bio u znaku humane geste koju su odlučili realizovati zajedno sa svojom nastavnicom likovnog Edinom Musić te svim ostalim prosvjetnim radnicima škole.

Mimoza učenici

Sinoć je presjecanjem vrpce otvoren put prema zaseoku Točak u mjesnoj zajednici Ljusina čiju su izgradnju finansirali Općina Bosanska Krupa i mještani ovog kraja. Svečanom činu prisustvovali su načelnik Općine Armin Halitović, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK Tahir Nuhić, predsjedavajući Općinskog vijeća sa zamjenikom i općinskim vijećnicima, kao i brojni mještani.

 

Točak je jedno od deset naselja u kojima se trenutno rekonstruišu putevi ili završavaju radovi na rekonstrukciji a za koje su sa izvođačima ugovori potpisani zajedno u prošlom mjesecu.

 

Većina puteva za koje je nadležna Općina Bosanska Krupa ne bi se radili ovim tempom i pored najbolje volje lokalne uprave da svoja sredstva u asfaltiranje puteva nisu ugradili i građani. Tako je i ovaj put što, kako kaže i načelnik, treba uvijek naglašavati.

 

- Danas smo prisustvovali jednom lijepom događaju, otvoru puta u MZ Ljusina, u naselju Točak. Ono što želim da kažem da je i ovo bila jedna zajednička akcija Općine Bosanka Krupa i mještana. Općina je za put izdvojila 25 hiljada, a mještani 11 hiljada maraka. Urađena je jedna značajna dionica. Svakako ćemo se truditi da i dalje na ovakav način, partnerstvom lokalne uprave i stanovništva, završavamo probleme u našim mjesnim zajednicama – ističe načelnik Armin Halitović.

 

Rekontrukcija puta u naselju Točak samo je jedan od brojnih projekata putne infrastrukture u ovoj godini. Uskoro se očekuje izgradnja puta na više lokacija u Bosanskoj Krupi.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 20,00 sati Bos.Krupa ul.Šehidska,narušavanje javnog reda i mira prosijačenjem od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije ima intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 3 9 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 3 lica. Na porodilištu nije bilo prinova..

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas prekid u isporuci vode od 08,00 do 10,00 sati u naselju Lisnik.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 23 C , vlažnost zraka 31,7% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 67 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 546 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda