Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_podcastmanager, 1

Načelnik Općine Bosanska Krupa danas je u svom Kabinetu ugostio Enesa Žerića i uručio mu zahvalnicu za nesebičan doprinos u deminiranju općine Bosanska Krupa. Inače, Enes je čovjek koji je nakon rata 1995. godine među prvima kročio na minirano tlo Bosanske Krupe i za njegovo deminiranje kroz privlačenje donatora i organizaciju čišćenja od mina dao nemjerljiv značaj. Enes je došao u pratnji svoga sina, deminerskog izviđača, a osim načelnika Halitovića dočekali su ih Asim Demirović, koordinator deminiranja u Bosanskoj Krupi, te šef općinske Službe za civilnu i protivpožarnu zaštitu Sead Gorinjac.

Enes Žerić je Bišćanin koji je prvi poslije rata kročio u minirana područja Bosanske Krupe, prije svega na područje Sportsko-rekreacionog centra, izvorišta vode, hotela u centru grada, te u saradnji s Asimom Demirovićem, općinskim koordinatorom pristupio organizaciji deminiranja. Bio je šef Handicap International Ured-a, šef Jedinice za implementaciju hitnog deminiranja pri Vladi FBiH, šef Ureda BH MAC-a za USK, a trenutno je šef operacije u Regionalnom uredu BH MAC-a u Bihaću.

2 3ed5f

„Prvi pionir deminiranja terena Bosanske Krupe je Enes Žerić. Čovjek sa znanjem i iskustvom kojeg smo na raspolaganju imali sve vrijeme, od samog početka, odnosno završetka rata. Prvi plan operacije deminiranja, kao i sve akcije kasnije, uspješno su okončane zahvaljujući upravo njemu. Kao takav, zaslužuje poseban tretman“, ističe Demirović.
Svjestan značaja i doprinosa koji je dao, Žerić naglašava kako je na poseban način vezan za Bosansku Krupu jer je u njoj proveo mnogo vremena i sa njenim građanima imao najbolju saradnju.

„Moj prvi i najveći saradnik je Asim Demirović. Sve bitne stvari zahvaljujući prvenstveno njemu su kretale iz Bosanske Krupe. Tu smo uradili prve najveće projekte. Priznanje Općine i načelnika Armina Halitovića mnogo mi znači. „Veliki“ ljudi zahvalnost pokazuju baš na ovakav način, preko malih stvari. Pamtit ću ovaj čin cijeli život“, kaže između ostalog gospodin Žerić.

Načelnik Armin Halitović se na kraju zahvalio Enesu za sve što je uradio za USK, a posebno za Bosansku Krupu i njene građane. Ističe kako mu je žao što sa čovjekom poput njega nije više imao priliku sarađivati, ali da će ga u narednom periodu na neki način uključiti u aktivnosti koje ga se tiču. Tu su recimo projekti deminiranja koji će se realizirati, a za koja su sredstva već osigurana preko Njemačke Ambasade.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 373 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda