Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Hideo Yamazaki danas su u Sarajevu potpisali ugovor o dodjeli granta za izgradnju centralnog grijanja u školi u Jezerskom i područnoj školi u Mahmić Selu, te zamjeni dijela stolarije u centralnoj školi. Preko projekta kojeg je prihvatila Ambasada Japana osigurano je 93.451,00 eura. Općina Bosanska Krupa i Vijeće roditelja škole u Jezerskom će sufinansirati ovaj projekt. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor škola Jasmin Đanan.

 

Osnovna škola u Jezerskom i novoizgrađena područna škola u Mahmić Selu među rijetkima su koje nemaju centralno grijanje. Ta činjenica u toku zimskog perioda predstavlja otežavajuću okolnost prilikom boravka, odnosno izvođenja nastave. Bio je to razlog da Vijeće roditelja zajedno s menadžmentom škole prije četrnaest mjeseci pokrene akciju prikupljanja sredstava kako bi se problem trajno riješio.

Podršku su odmah dobili i od načelnika Armina Halitovića koji je obećao pomoć, odnosno sufinansiranje zamišljenih aktivnosti. Urađen je projekt, te poslan na više adresa. Pozitivan odgovor došao je od Ambasade Japana s kojom je i potpisan ugovor.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik se zahvalio ambasadoru Japana u Bosni i Hercegovini na razumijevanju i podršci, u znak zahvalnosti mu uručio prigodne poklone, Grb općine i ručno izrađenu unsku lađu - suvenir, te ga pozvao u posjetu Bosanskoj Krupi.

Vrijednost kompletnog projekta iznosi preko 200 hiljada KM, a osim Ambasade Japana i Općine Bosanska Krupa svoj doprinos u finansiranju dat će i Vijeće roditelja Osnovne škole „Jezerski“ koje je u proteklih godinu dana, uglavnom preko donacija mještana, prikupilo značajna sredstva.

Jedan od najvažnijih uslova za realizaciju projekta je ispunjen, potpisan je ugovor. Općina Bosanska Krupa sada će pokrenuti proceduru za odabir izvođača radova. Za 333 učenika u centralnoj školi i 127 učenika u područnoj, kao i za njihove nastavnike, izgradnja centralnog grijanja i sanacija dijela stolarije, od iduće školske godine, značit će kvalitetniji nastavni proces, sigurnije uslove odvijanja nastave, poboljšanje higijenskih i zdravstvenih uslova, ali i energetsku uštedu do 50 posto.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 619 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda