Općina Bosanska Krupa već četvrtu godinu zaredom u budžetu izdvaja sredstva za subvencioniranje prijevoza učenika srednjih škola koji pohadjaju školu u Bosanskoj Krupi a koji na nastavu dolaze autobusima.  I ove godine svi učenici putnici imaće subvenciju od 30 %, učenici bez jednog roditelja od 50% a bez oba roditelja  od 100%.

Potpisivanju ugovora  za subvencioniranje prijevoza srednjoškolaca koji pohadjaju bosanskokrupske srednje škole pored načelnika općine i prijevoznika prisustvovali su  predstasvnici  rukovodstva Opće Gimnazije i Mješovite srednje škole Safet Krupić iz Bosanske Krupe. Bila je ovo prilika da se razmjene mišljenja i istaknu pozitivne i negativne stvari uočene u prošloj godini te daju prijedolozi kako bi  pomoć općine u subvencioniranju prijevoza učenika srednjih škola  bila što efikasnija. Načelnik općine Bosanska Krupa prije potpisivanja ugovora rekao je da je ovo što je općina do sada izdvojila trenutno mogući maksimum . Nacrtom budžeta  općine Bosanska Krupa za 2014. godinu, planirana su sredsva za subvencioniranje prevoza svih učenika srednjih škola sa područja općine Bosanska Krupa u cestovnom prevozu u visini od 30% iznosa cijene mjesečne karte, 50% cijene od iznosa mjesečne karte za djecu bez jednog roditelja i 100% cijene od iznosa mjesečne karte za djecu bez oba roditelja. Cilj općine Bosanska Krupa je  da svaki učenik  sa područja općine Bosanska Krupa ide u školu u svoju općinu. Svoje zadovoljstvo ovakvom odlukom nisu krili ni predstavnici škola jer se broj učenika i redovnost na nastavi ,otkako je uvedena subvencija znatno poboljšao.  Subvencijom koju daje općina Bosanska Krupa  je obuhvaćen i veći broj učenika iz susjednih općina, posebno iz Bužima koji srednju školu pohadjaju u Bosanskoj Krupi.Mjesečne karte za subvenciju uzimat će se za mjesec februar i dalje a svi oni koji kupe kartu za februar imat će grati prijevoz od 27. do 31.januara.

 

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 536 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda