Printaj ovu stranu

Poginuo bivši igrač Bratsva Rusmir Jaganjac

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Jaganjac na slici sa brojem 3 Jaganjac na slici sa brojem 3

R usmir Jaganjac, 48-godišnjak koji je sinoć stradao u saobraćanoj nesreći, nakon što je na njega naletio automobil u kojem se prema nekim tvrdnjama nalazio mladi vozač, preminuo je nedugo nakon prijema u zeničkoj bolnici.

Stradalog je u Travničkoj ulici udario automobil, a u bolnicu je prevezen sa vrlo teškim ozljedama, koje su ga vitalno ugrožavale. Uprkos svih napora doktora na Odjelu intenzivne njege Kantonalne bolnice Zenica da sačuvaju njegov život, jedan sat prije ponoći nisu imali drugog izbora nego da konstatuju smrt pacijenta.

Vozač koji je izazvao udes je pobjegao sa mjesta događaja, ne pružajući pomoć unesrećenom. Policija i danas na licu mjesta izuzima tragove koji bi trebali dovesti do rasvjetljavanja svih okolnosti ove nesreće i pronalasku vozača.

- Dana 01.06.2013. godine u 20,30 sati u ul. Travnička cesta dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali NN vozilo i vozač, koji se udaljio sa lica mjesta i biciklista J.R. iz Zenice. U nezgodi, navedeni biciklista je vozilom službe hitne medicinske pomoći prevezen u prostorije kantonalne bolnice Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje su istom od strane ljekara konstatovane teže tjelesne povrede životno ugrožavajuće, te je u 23,30 sati od strane dežurnog ljekara obavještena PS Centar da je navedenom biciklisti konstatovana smrt. Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU i pod nadzorom tužioca – navodi se u zvaničnom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).Rusmir Jaganjac više godina uspješno je nosio dres bosanskokrupskog Bratstva I bio je poznat po nadimku Rule.Veliki nogometni zaljubljenik, nogometni virtouz, koji je u igračkoj karijeri osim dresova zeničkih nogometnih i malonogometnih klubova, prije svih MNK Drugari, nastupao i za klubove u drugim dijelovima BiH.Policija još uvijek traga za vozačem koji je popularnog „Ruleta“ udario dok je vozio bicikl. Iza rahmetli Rusmira ostalo je dvoje mladih, a već sada vrhunskih sportista, Vedad koji osim za juniora igra i za prvi tim NK Čelik, te kćerka Almedina, košarkašica BH Starta.Termin dženaze biće naknadno odredjen.

 

Ademir Mesić

Ocijeni
(2 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости