Četvero poginulih u saobraćanoj nesreći

 

Strašna tragedija dogodila se u četvrtak naveče oko 22.05 minuta na 6 kilometru magistralnog puta M-14 od Bosanske Krupe prema Bosanskom Novom. Četiri lica su poginula a peti putnik iz Mercedesa švicarskih registarskih oznaka FL 32913 se uspio spasiti nakon što je vozilo sletilo u rijeku Unu.  Poginuli su  Sedin Porić 1982 godište  iz Velike Kladuše koji je bio na mjestu vozača, zatim Mireli Memišević 1986 godište Iz Banjaluke  koja je nakon nesreće zatečena na mjestu suvozača, Selmir Mušeljić 1985.godište(oženjen i otac jednog djeteta)  i Ismet Bašić poznatiji kao Iso Šahin  1959.godište obojica iz Bosanske Krupe dok se iz uništenog automobila uspio spasiti Puškar Zilhad koji se nalazi u KMC“dr.Irfan Ljubijankić „ u  Bihaću. Prema prvim nalazima istrage kojom je uz prisustvo kantonalnog tužioca Hase Huzeirovića rukovodio komasar policije Unsko sanskog kantona Marjan Šimić do nesreće je došlo kada se vozilo marke Mercedes CLK švicarskih registarskih oznaka FL 32913 poslije nekoliko okreta na putu našlo u brzacima rijeke Une. Prema rječima nekih od očevidaca nesreće vozilo je u rijeku prvo udarilo u drvo na obali a potom u rijeku Unu ušlo stražnjim krajem i prevrnulo se pri čemu je iz vozila ispao Puškar Zilhad kojeg je pedesetak metara nizvodno izvukao jedan slučajni prolaznik. Za ostale u ovoj nesreći nije bilo spasa a obdukcija će pokazati da li je smrt nastala gušenjem u rijeci ili prilikom udara vozila u drvo a potom i prevrtanja. Inače ovo je u posljednjoj godini dana druga saobraćajna nesreća na istom mjestu sa smrtnim posljedicama. Prema rječima Marjana Šimića Policijskog komesara USK do nesreće je došlo zbog neprilagodjene brzine uslovima na putu  zbog čega je vozač izgubio kontrolu na vozilom. Zanimljivost je da na mjestu nesreće nema tragova kočenja a da se vozilo zaustavilo u rijeci Uni samo desetak metara od obale. Uvidjaj na mjestu nesreće trajao je do poslijepodnevnih sati a tijela unesrećenih poslije izvlačenja automobila prebačena su u Dom zdravlja Bosanska Krupa gdje će biti  uradjena obdukcija.

Prema priči  strica od tragično stradalog Mušeljić Selmira , Mušeljić Envera , stradali Porić Sedin je radio u Švicarskoj i došao je u Bosansku Krupu kako bi u nedjelju sa sobom poveo Puškar Zilhada, Bašić Ismeta i Mušeljić Selmira jer im je u Švicarskoj našao posao. Prema njegovim riječima svi poginuli su rodjeni uz rijeku Unu i bili su dobri plivači i vjerovatno su ih ili jak udarac ili zračni jastuci spriječili da isplivaju iz vozila koje je tonulo.

Inače Bašić Ismet kojeg su u Bosanskoj Krupi svi poznavali kao Isu  Šahinog bio je vozač profesionalac koji je obišao šleperom više od 70zemalja svijeta a vozio je I po ledu u blizini sjevernog pola.

Ademir Mesić

Ocijeni
(1 Glasaj)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 643 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa