Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Utopljenik DVD
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_podcastmanager, 1
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Utopljenik DVD

Potraga za utopljenikom u Bos. Krupi privremeno obustavljena

U Bosanskoj Krupi sa željeznog mosta dana 29.01.2019. godine u 12:30h skočila je osoba u rijeku Unu, po opisu muškarac a za kojeg se pretpostavljalo da je H.H. iz Bosanske Krupe.

Dana 30.01.2019.godine na inicijativu građana na lokaciju utapanja lica H.H. izašli su pripadnici odjeljenjem za traženje i spašavanje dobrovoljne vatrogasno-spasilačke jedinice (DVJ) DVD-a Bosanska Krupa. Izvršena je fizička pretraga lijeve obale rijeke Une u dijelu od mjesta utapanja unesrećenog lica do ugostiteljskog objekta "Zeleni otoci" po procedurama potrage i spašavanja na vodi.

U dane 01.02. i 02.02. aktivnosti su nastavljene daljim tokom rijeke Une s tim da se nakon izlaska iz zone Zelenih otoka potraga proširila i na desnu obalu rijeke Une.

Kao ispomoć u aktivnostima potrage pripadnicima odjeljenja za traženje i spašavanje DVJ DVD-a Bosanska Krupa su se pridružili rafting vodiči rafting kluba "Svarog" i "Kajak kanu klub Una" iz Bihaća te stavili na raspolaganje svoje ljudske i materijalne resurse (1 rafting camac i 3 kayaka).  U suradnji sa rafting vodičima iz Bihaća aktivnosti potrage su u subotu 02.02. stigle do željezog mosta u Bosanskoj Otoci.

Tokom dana (subotu 02.02.) akciji potrage se pridružila i Služba za spašavanje pod vodom koja djeluje kroz strukture civilne zaštite Općine Bosanska Krupa ali zbog izuzetno slabe vidljivosti od strane rukovodioca jedinice procjenjeno je da ronjenje nije moguće te su aktivnosti prolongirane do povećanja stepena vidljivosti pod vodom.

Na osnovi realizirani aktivnosti u predhodnim danima za nedjelju 03.02. je planiran nastavak potrage sa akcentom na pretrage niza malih ada u rejonima rijeke Une u naselju Halkići, Stagarić i Ljusina. U realizaciju tih aktivnosti se pridružila i DVD „Vatrogasnog društva Otoka“ iz Bosanske Otoke.

Tokom pripreme plana aktivnosti za nedjelju 03.02. od strane komandira DVJ DVD-a Bosanska Krupa i VD Otoka je procjenjeno da usljed enormnog povećanja vodostaja od 100cm u zadnja 24h a u cilju bezbjednosti učesnika potrage aktivnosti su privremeno obustavljene.

Aktivnosti potrage će se nastaviti nakon smanjenja vodostaja.

Za ponedjeljak 04.02. su najavljene aktivnosti potrage i ronilačkog tima MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Ovom prilikom upućujemo apel stanovnicima općine, koji žive, borave ili se kroz sportsko-rekreativne aktivnosti bave ribolovom na obalama rijeke Une, da obrate pažnju prilikom kretanja obalama rijeke Une na mogućnost uočavanja tijela unesrećene osobe te se o zapažanjima obrate Petoj policijskoj upravi Bosanska Krupa na telefon 122.

Sve aktivnosti su realizirane uz znanje i asistenciju Pete policijske uprave Bosanska Krupa.

 

Izvor: DVD Bosanska Krupa

{gallery}Utopljenik DVD:::0:0{/gallery}

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 04 Februar 2019 12:34
Ocijeni
(2 glasova)
Čitano 211 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 312 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda