U Bosanskoj Krupi održana mirna šetnja za nastradalu sugrađanku Editu Malkoč

Ne postoje riječi kojima bi se opisalo koliko je Edita Malkoč bila dobra kćerka, sestra, drugarica, prijateljica. Nema ni riječi da se iskaže bol koja se utkala u Bosanskoj Krupi u svakom njenom sugrađaninu ovog utorka. Vrijedna učenica, besprijekorna studentica koja je krenula u osvajanje znanja na trećoj godini Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Kakva je bila poslušna i odana kćerka i sestra, takva i studentica. Sve je polagala. Rado se vraćala svojoj Krupi i tamo uživala u velikoj ljubavi sa svojim najbližim, ali i sa svojom generacijom i prijateljima. Ljubav je dijelila i sa ljubavlju je živjela. Svoje studentske dane dijelila je sa najboljom drugaricom na fakultetu Selmom Agić iz Bugojna. Sudbina je tako htjela da podijele i posljednje trenutke svog života.

Bol, nevjerica i surova istina da Edite više nema je rečenica za današnji dan. Pitanje kako će to iznijeti majka, otac, sestra, njena porodica, njeni drugari, nema odgovora.

Za svoju Krupljanku Editu Malkoč i njenu prijatejicu Selmu Agić danas su ulicama grada, bolom i gnjevom šetali učenici i učenice Opće gimnazije Bosanska Krupa i Mješovite srednje škole „Safet Krupić“, sa svojim profesorima i profesoricama, direktorima. Svojim sugrađanima i prvim čovjekom grada.

Na gradskom trgu su poslali poruku da je previše izgubljenih života zbog nasilja, bahatosti, divljaštva, nebrige društva za sigurnost svih učesnika u saobraćaju, zbog sporosti i neučinkovitosti institucija, svega onoga zbog čega je otišlo mnogo života, onoga zbog čega više nemamo Edite i Selme.

Učenici su izrazili duboki suosjećaj sa porodicom Malkoč i Agić, poručujući da se Edita nikada ne može zaboraviti.

 

Dženaza rahmetli Editi Malkoč je   u četvrtak,13.oktobra u 13,30 minuta ispred porodične kuće u Bosanskoj Krupi.

 

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen subota, 15 Septembar 2018 18:57
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 352 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 488 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda