Predsjedavajuća Općinskog vijeća Bosanska Krupa Elvira Mehić za petak,petog ovog mjeseca, je sazvala trideset treću sjednici najvišeg zakonodavnog tijela Općine Bosanska Krupa.

Vijećnice i vijećnici na stolu za razmatranje i usvajanje imaju nekoliko veoma bitnih odluka,od kojih izdvajamo prijedloge odluka o dopunama Odluke o uspostavi registra budžetskih korisnika, odluke o raspisivanju javnog poziva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, odluke o izmjeni Odluke o rasporedu sredstava za izgradnju Memorijalnog spomen obilježja „Ćojluk“,kao i Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i poslovnih prostora Općine i rasporedu poslovnih djelatnosti na području Općine Bosanska Krupa.

Na ovoj sjednici biće riječi i o prijedlogu odluke o stavljanju van snage Odluke o pravu na oslobađanje od obaveze plaćanja naknada za branioce i članove njihovih porodica.

Raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama bosanskokrupske općine prethodi odgovarajuća odluke o kojoj će vijećnici i vijećnice donijeti svoj sud na sjednici u petak.

Teme rasprave će biti i rješenja kojima se mijenja sastav radnih tijela Općinskog vijeća Bosanska Krupa,kao i zaključak o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu JU“Centar za socijaln rad“ Bosanska Krupa.

Jedan od zaključaka o kojem bi trebali odlučivati na sjednici je i prijedlog zaključka o dopuni Zaključka o listi projekata prevencije.

Biće predstavljena i Inicijativa koja dolazi iz Opće gimnazije Bosanska Krupa,a redovno i ovog mjeseca članovi Vijeća Općine Bosanska Krupa biće upoznati sa sadržajem informacije Policijske stanice o stanju sigurnosti za mjesec april 2019. godine.

 

Dževada Štancl

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 163 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda