Današnji obilazak terena Općinskog štaba civilne zaštite Bosanska Krupa bio je na mjestima koja su juče identificirana kao najugroženija kada su u pitanju odroni i klizišta.

I dalje je stanje nepromijenjeno na lokacijima u Prvomajskoj ulici i na putu Crkvina .Ova dva mjesta su u katastrofalnom stanju,a lokacija klizišta na Velikom Badiću potencijalno se može i proširiti.

Nažalost,u ovom trenutku Služba može samo nadgledati ove lokacije,upozoravati na opasnost,a početak sanacije zahtijeva smirivanje vremena,ocjed zemlje kako bi se uradili sanacioni programi i sanacija uradila kvalitetnije i trajno.

Ministarstvo obrazovanja ,nauke i kulture Unsko-sanskog kantona je u srijedu15.5. 2019. donijelo odluku o nastavku nastavnog procesa na cijelom području Unsko-sanskog kantona,od četvrtka -16.maja, prema ustaljenom rasporedu prije prekida nastave.

Prema podacima Agencije za vodno područje rijeke Save vodostaj Une u Bosanskoj Krupi iznosio je 209 a u Bosanskoj Otoci 252 cm.

Zbog pogoršanih vremenskih prilika izazvanih velikim količinama padavina Dom zdravlja Bosanska Krupa obavještava stanovništvo općine Bosanska Krupa, koje koristi vodu za piće kako iz centralnih tako i lokalnih vodovoda, ako primijete zamućenje u vodi, da obavezno prokuhavaju vodu ili koriste flaširanu vodu za piće. Prokuhavanje se vrši na način da kada voda proključa, ostavi se da kuha 15 minuta i takva se može koristiti za piće, održavanje lične higijene, pranje hrane, posuđa, voća i povrća.

Dževada Štancl

 

FOTO:Naši sugrađani

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 331 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda