Članovi udruženja „Zeleni vrh“ iz Bosanske Krupe koje većinom okuplja omladinu i mještane mjesne zajednice Pištaline,nema dug vijek trajanja,ali zato ima dosta realiziranih projekata i brojnih aktivnosti kojima su unaprijedili uslove rada i života u svojoj mjesnoj zajednici.

Zeleni vrh1

 Zeleni vrh2

-  Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu nije bilo KD, narušavanja JRiM i SN.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 30 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Danas od 08,00 do 10,00 sati planski prekidi u isporuci vode u Ul.Unska, Kajtezi. Radovi na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas od 09,00 do 16,00 sati povremeni prekidi u isporuci električne energije Jezerski grad, radovi na mreži.    

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično mokrim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 15 C , vlažnost zraka 98% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 31 cm (NV).

Trideset dana ostavljen je rok  općini Bosanska Krupa da poduzme odredjene korake na rješavanju pitanja deponije rude mangana na željezničkoj stanici u Bos.Otoci.Zaključak je ovo koji je donešen na protestnom okupljanju mještana MZ Otoka II kojeg su održali u subotu 01.septembra. 

Deponija mangan

 

1

2

4

Nova školska godina počela je ovog ponedjeljka. Kao i svake godine, kroz problematiku obrazovanja nazire se i mogućnost štrajka, loša opremljenost škola te grijevna sezona, odnosno problematika ogrijeva, s kojom se direktori bore već dugi niz godina. Šta će nam donijeti ovaj septembar, tek je da vidimo.

Prvacici

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 690 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« August 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda