Sefića se teretilo da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Ostali koji su se teretili za pomaganje izvršiocu nakon počinjenja krivičnog djela su oslobođeni. 

Sud Kantona Sarajevo prihvatio je stav jednog od vještaka da je Sefić vozilom prošao kroz crveno svjetlo i da je vozio brzinom od 65 kilometara na sat prilikom udara u djevojke koje su se nalazile, kako navodi sud, mimo pješačkog prelaza.

Sefiću je određena kazna zabrane upravljanja motornim vozilom na pet godina, bez uračunavanja dosadašnjeg vremena provedenog u pritvoru. 

Podsjećamo, optužnica je teretila Saru Sefić, Dinu Alića i Amara Salihovića da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, dok se Sauda Nišića teretilo da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela. 

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen bh. pravosuđu.
Izvor:Klix.ba

-Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana,25.09. desilo se narušavanje javnog reda i mira  u 06,35 sati Bosanska Krupa Ul.generala Mirsada Sedića fizičkim napadom 1 lica na drugo lice, 1 lice pozvano u policijsku stanicu i uručen mu prekršajni nalog.

Dana,25.09. desila se saobraćajna nezgoda u14,30 sati u Bos.Krupa Ul. Branilaca grad, 2 putnička vozila, izvršen uviđaj, materijalna šteta, uzrok nepropisno mimoilaženje od strane oba vozača, prekršajni nalog uručen na oba vozača.

-Vatrogasna jedinica izvještava da je u 19.45 sati imala intervenciju po dojavi požara dimnjaka Bosanska Krupa Ul. Bihaćka, na požarište izašlo 1 vozilo i 2 vatrogasca, u jedinicu se vratili u 20.45 sati.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 26 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 3 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Danas nije planiran prekid u isporuci vode.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas nema predviđen planskih zastoja u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično vlažnim uz prisustvo rose i mraza na kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10C , vlažnost zraka 95% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 20 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 697 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda