U tijeku je drugi dan  EKOBIS-a,  sajma koji okuplja izlagače iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, ali  i iz svih dijelova BiH. Medju  izlagačima su i izlagači iz Bosanske Krupe, koji su se ove godine, neki po prvi put,  a neki već tradicionalno, predstavili na ovom prestižnom sajmu. 

Ekobis

 

U okviru manifestacije “Septembarski dani slobode 2018” učenici i profesori JU”Opća Gimnazija” Bosanska Krupa organizovali su tradicionalni “Marš stazama 511. Slavne". 

Gimanzijalci 511 mars

 

-Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana,13.09. desilo se narušavanje JRiM u 13,45 sati u Bos.Krupi Ul.Sokak fizičkim napadom 1 lica na 2 lice, lice pozvano u službene prostorije PU i uručen mu prekršajni nalog.

Dana,14.09. desilo se narušavanje JRiM u 00,50 sati u Bos.Krupi Ul.Pazadžik naročito drsko ponašanje od strane 1 lica, isti lišen slobode, izvršeno testiranje na utjecaj alkohola, zadržan u službenim prostorijama do otrežnjenja i istom uručen prekršajni nalog.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 39 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Danas je planiran prekid u isporuci vode i to:

od 07.30 – 15.00 sati dio Ul. 511 Slavna i zgrada SP38D, radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas nema predviđenih planskih zastoja u u isporuci električne energije.                

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično suhim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16 C , vlažnost zraka 96% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 22 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 564 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda