Karate savez Federacije Bosne i Hercegovine 8. i 9. septembra u Sportskoj dvorani "Novo Sarajevo" organizirao je 13. prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine. U subotu su se takmičili juniori u katama i borbama, u obje konkurencije, dok je u nedjelju bilo takmičenje za kadete i mlađe seniore (U21). Kategorije za ovo prvenstvo su oficijelne WKF kategorije za navedene uzraste. Na takmičenju je bilo više od 400 takmičara i takmičarki iz 60 klubova . Na ovom takmičenju učestvovala je i četveročlana ekipa Karate kluba „Feniks „ iz Bosanske Krupe u sastavu: Iman Begić,Senaid Veladžić i Amar Halilović sa trenerom Mujom Begićem.U Bosansku Krupu vratili su se sa tri medalje,sa jednim šampionom i dva vice-šampiona.

13.Federalno karate prvenstvo 2

 Amar Halilović u kategoriji kate juniori te Iman Begić u kategoriji borbe juniorke -59 kg, nastupali su u izuzetno teškim grupama, izborili su finala, ali im je u samim finalnim mečevima nedostajalo sportske sreće pa su u Bosansku Krupu donijeli srebrene medalje   i titule viceprvaka i viceprvakinje FBiH, što je veliki uspjeh kada se zna kakva im je bila konkurencija u mečevima. Drugog dana nastupio je uspješni,perspektivni karataš Senaid Veladžić u kategoriji kate kadeti i ponovo briljirao,bio najbolji u izuzetno jakoj konkurenciji  i okitio se zlatnom medaljom i titulom prvaka FBiH te tako donio veliko priznanje svom „Feniksu“, ali i općini Bosanska Krupa.

Dževada Štancl

13.Federalno karate prvenstvo 3

U Bosanskoj Krupi  je održana promocija projekta “Šiti je lako, to treba znati svako' , koju su realizirali Kulturno umjetničko društvo “Grmeč” i neformalna grupa mladih ljudi, a koji je podržan od strane Fonadacije “Mozaik” i  Omladinske banke. 

Sivanje1

Sivanje2

Osmog i devetog septembra u Tuzli je održan jedan od najprestižnijih sajmova meda- tradicionalni trinaesti po redu međunarodni sajam meda „Medena Tuzla 2018“ na kom je učestvovalo oko dvije stotine učesnika ,odnosno pedeset porodičnih pčelarskih gazdinastva iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona,a među njima i pčelari sa područja Unsko-sanskog kantona i bosanskokrupske općine iz udruženja „Lipa“.

Med1

Med2

 

-Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana,08.09. desilo se KD u 20.25 sati, u Baštri posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga od strane 1 lica, nakon kompletiranja predmeta slijedi izvještaj Tužilaštvu USK.

Dana,08.09. desilo se narušavanje JRiM u 23.50 sati u Bos.Otoci Ul.Čaršija od strane 1 lica vršenje fizioloških poreba na javnom mjestu izlažući pri tom intimni dio tjela drugim licima, lice pozvato u PO Bos.Otoka i uručen mu prekršajni nalog.

Dana,08.09. desila se SN na putu M-14 Otočka polja, učestvovala 2 putnička vozila, izvršen uviđaj, 1 vozač zadobio LTP i materijalna šteta na vozilima, uzrok prelazakvna suprotnu traku kolovoza namjenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera od strane 1 vozača, 1 vozaču uručen prekršajni nalog.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 103 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 9 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Danas je planiran prekid u isporuci vode i to:

od 07.30 – 10.00 sati Ostružnica sanacija kvara i

od 07.30 – 12.00 sati Ul.Prvomajska sanacija kvara.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas nema predviđenih planskih zastoja u u isporuci električne energije.                

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično suhim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13 C , vlažnost zraka 88% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 25 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 615 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda