Ove srijede, 16.maja u programu RadioBK emitujemo intervju  kojeg smo snimili i emitovali sa hadži Hilmijom Hafizovićem prije godinu dana. Odabrali smo iz arhiva upravo ovaj intervju iz razloga što je hadži Hilmija početkom febrauara ove godine(09.02.2018.g) preselio na ahiret. Iza sebe, nama je ostavio toliko zanimljivih priča i anegdota iz života kojih se nakupilo u 89 godina koliko mu je bilo propisano da provede na ovom svijetu.Emisiju emitujemo upravo na početku Ramazana smatrajući da je razgovor sa njim koliko zanimljiv toliko i čist i poučan.

Iz uvoda emisije:

Hadži Hilmija Hafizović u svojih 88 godina nagledao se svakakvog zemana,onih dobrih i onih manje dobrih ljudi.Pozna hadži Hilmija svoje Hafizoviće kod Jezerskog, a kao marljiv čovjek uvijek je knjigu i znanje smatrao najjačim oružjem.Zbog brojnih priča pozvali smo ga da bude gost i sa nama i našim  slušaocima ponešto od svega podijeli.Priča hadži Hilmija o mirišljivom krupskom kruhu ,kada je kao dijete sa svojim babom dolazio na tržnicu štogod pazariti. Priča o svom prvom susretu sa partizanima , prvoj marmeladi u životu, gradskoj džamiji u Bosanskoj Krupi i četiri ćilima i sardžazi koje je Džemaludin Čaušević kao izaslanik tadašnjeg reisa donio u B.Krupu.

Priča svoje priče, iste one priče koje je kao dječak, mladić, a kasnije kao zreo čovjek sakupljao od mudrih ljudi tadašnjeg vremena.Priča priče o Jezerskom , Bos.Krupi,Krajini i ratovima koji su ovim podnebljem harali.

Ima priče za knjige, ali nekad je njegova hanuma bolesna,nekad on pa riječi iz knjige pomalo bježe...“

Zbog svih priča koje  kroz njegovu knjigu ostadoše neispričane ,zbog uspomene  na hadži Hilmiju Hafizovića prvog dana mjeseca Ramazana  (srijeda,16.maja) od 15,15 sati  donosimo vam jednosatni radio intervju, a u repriznom terminu u petak, 18.maja od 10 sati.

Renata S.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 530 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda